Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
article | 高橋, 是太郎 | 副次産物に含まれる健康食品, 医薬, 医療, 美容用品関連素材 | - | - | - | 2005 |
article | 高橋, 是太郎; 平野, 次彦 | 不飽和脂肪酸含有脂質分子種の逆相高性能液体クロマトグラフィーにおける分離機序 | Theoretical Aspects of the Resolution of Lipid Molecular Species Containing Unsaturated Fatty Acid on Reverse Phase High Performance Liquid Chromatography | 油化学 | Journal of Japan Oil Chemist's Society | 20-Apr-1991 |
article | 長田, 恭一; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男 | 微生物由来固定化リパーゼによるいわし油の改質 | Modification of Sardine Oil by Immobilized Bacterial Lipase | 油化学 | Journal of Japan Oil Chemist's Society | 20-Jul-1990 |
article | 高橋, 是太郎 | 大学におけるゼロエミッション研究 | Research on Zero-Emission Ongoing in Universities | 冷凍 | The refrigeration | 15-Jan-2009 |
article | 高橋, 是太郎 | 水産学教育と産学官連携 | - | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 15-Nov-2004 |
bulletin (article) | 羽田野, 六男; 高橋, 是太郎; 高間, 貞敏; 中島, 登三 | 秋サケ肉質の官能評価 | Sensory Evaluation of the Flesh Quality of Fall Chum Salmon | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1987 |
article | 羽田野, 六男; 出口, 大介; 高橋, 是太郎 | 脂質簡易抽出法併用による魚肉脂質の酸化度評価 | Assessment of Fish Muscle Lipid Oxidation in Combination with Rapid Lipid Extraction | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1993 |
article | 高橋, 是太郎 | 脂質の分配クロマトグラフィー | - | 油化学 | Journal of Japan Oil Chemist's Society | 1988 |
bulletin (article) | 高橋, 是太郎; 南山, 卓範; 小坂, 尚弘; 羽田野, 六男; 小林, 源司 | 産卵回帰シロサケの致死条件と死後変化 | Slaughter Conditions of Fall Chum Salmon Associated with the Elapse of Quality Changes after Death | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1992 |
article | 羽田野, 六男; 高橋, 是太郎; 大西, あゆみ; 亀山, 喜明 | 産卵回帰シロサケの体表色の画像処理による品質判定 | Quality Standardization of Fall Chum Salmon by Digital Image Processor | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1989 |
article | 羽田野, 六男; 高橋, 是太郎; 座間, 宏一 | 産卵回帰シロサケの諸性状と品質の関係について | Quality Evaluation as Food of Chum Salmon Captured during Spawning Migration | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1987 |
article | 増田, 知子; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男 | 産卵回帰シロサケの加熱による筋肉色調の退色 | Fading of Muscle Color by Heat Processing of Fall Chum Salmon | 日本食品科学工学会誌 | Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology | 1996 |
article | 藤本, 章人; 佐々木, 甚一; 細川, 雅史; 高橋, 是太郎 | 高度不飽和リン脂質リポソームの性状とその抗腫瘍効果 | - | 脂質生化学研究 | Proceedings of the Japanese Conference on the Biochemistry of Lipids | 2001 |
article | 高橋, 是太郎 | 高度不飽和リン脂質の生理機能と酵素剤による合成 | - | 食用加工油脂技術研究会会報 | - | Feb-1998 |
article | 細川, 雅史; 高橋, 是太郎 | 高度不飽和リン脂質の酵素的改変と機能特性 | Bioconversion of Highly Unsaturated Phospholipids and It's Biological Functions | オレオサイエンス | Oleoscience | 1-Jan-2002 |
article | 高橋, 是太郎 | 高度不飽和グリセロ脂質の分子種の分析と機能に関する研究 | A Novel Approach for the Identification of Highly Polyunsaturated Glycerolipid Molecular Species, and Their Functional Benefits | オレオサイエンス | Oleoscience | 1-Dec-2008 |
article | 高橋, 是太郎; 十河, 和明; 栗原, 秀明; 高間, 浩蔵 | 高水分活性域で起こる脱脂魚肉を含む魚油の酸化に及ぼす食塩の影響 | Effects of NaCl on Oxidation of Fish Oil Containing Defatted-Muscles under Higher Water Activity Conditions | 日本油化学会誌 | Journal of Japan Oil Chemists' Society | 20-Dec-1996 |
bulletin (article) | 座間, 宏一; 丸山, 亨; 高橋, 是太郎 | 甲殻類の脂質:Ⅰ.モロトゲアカエビ(Pandalopsis japonica)の筋肉と卵の脂質 | Lipids of the Crustacea:Ⅰ. Lipids of the muscle and the egg of the prawn (Pandalopsis japonica) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Dec-1976 |
article | 細川, 雅史; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男; 江木, 衷 | 工業用ホスホリパーゼA2による高度不飽和脂肪酸含有リン脂質の合成 | Polyunsaturated Fatty Phosphatide Synthesis by Industrial Phospholipase A2 | 日本食品工業学会誌 | Journal of food science and technology | 1991 |
article | 高橋, 是太郎 | 魚油の利用 : 水産加工基礎技術講座 | - | 全水加工連たより | - | 1-May-1991 |