Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | ISLAM, Nazrul Md.; MOTOHIRO, Terushige; KIMURA, Takahisa | Antibacterial Characteristics of Fish Protamines - Ⅸ:Effect of clupeine sulfate on the metabolic activities in Bacillus subtilis | 魚類精巣プロタミンの抗菌特性-Ⅸ:Bacillus subtilis の代謝に及ぼす硫酸クルペインの影響 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1988 |
bulletin (article) | MOTOHIRO, Terushige; ISEYA, Zensuke | Effects of Water Polluted by Oil on Aquatic Animals:Ⅱ. n-paraffins, aromatic hydrocarbons and crude oil concentration on taint in scallop (Pecten yessoensis) | 石油による水産生物の汚染に関する研究:Ⅱ.ホタテの着臭に要するパラフィン,芳香族水素および原油濃度について | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Mar-1976 |
bulletin (article) | MOTOHIRO, Terushige; ISEYA, ZENSUKE | Effects of Water Polluted by Oil on Aquatic Animals:Ⅲ. Pretreatment in detection of n-paraffins in marine sediments by gas chromatography | 石油による水産生物の汚染に関する研究:Ⅲ.ガスクロマトグラフィーによる海洋底質中の脂肪族炭化水素検出における前処理法の検討 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Mar-1976 |
bulletin (article) | MOTOHIRO, Terushige; ISEYA, Zensuke | Effects of Water Polluted by Oil on Aquatic Animals:Ⅳ. Quantitative determination of C14-C24 n-paraffins in marine sediments and scallops (Pecten yessoensis) | 石油による水産生物の汚染に関する研究:Ⅳ.海洋底質およびホタテ貝中のn-パラフィン(C14~C24)の定量 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Dec-1976 |
bulletin (article) | MOTOHIRO, Terushige; INOUE, Norio | n-Paraffins in Polluted Fish by Crude Oil from “Juliana” Wreck | “ジュリアナ”号海難事故の流出原油による汚染魚中のn-パラフィン | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1973 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 木村, 昇; 谷川, 英一 | ねり製品原料としての北海道多獲魚に対するラクトンの添加効果 | Effect of Lactone on the Quality of Minced Fish Muscle for Making “Kamaboko” | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1967 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 杉浦, 訓 | イカ・タコ加工場の廃水処理法に関する研究:第1報 函館市内におけるイカ加工場廃水の水質について | Water Treatment in Squid Processing Wastes:Ⅰ. Waste water quality | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1973 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 杉浦, 訓; 木村, 昇 | イカ・タコ加工場の廃水処理法に関する研究:第2報 水晒し廃水のスクリーン処理 | Water Treatment in Squid Processing Wastes:Ⅱ. Effect of screening of water cleanup | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1973 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究(第20報):イカ燻製の製造について(2) | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus) (ⅩⅩ):Manufacture of smoked squid meat (2) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究(第21報):イカ燻製の製造について(3) | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus) (ⅩⅩⅠ):Manufacture of smoked squid meat (3) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究(第23報):イカ燻製の製造について(5) 防黴剤塗装包装紙による貯蔵効果 | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅢ. The manufacture of smoked squid meat (5) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究(第24報):イカ燻製の製造について(6) 製造工場の防黴消毒 | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅣ. The manufacture of smoked squid meat (6) Cleaning of squid processing factory in order to prevent the growth of mold | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1965 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | イカ完全利用に関する研究(第25報):イカ珍味品製造におけるソルビン酸の適正使用法について | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅤ. A direction for use of sorbic acid to seasoned squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1965 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究:(第19報) イカ燻製の製造について(1) | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):(ⅩⅨ) Manufacture of smoked squid meat (1) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1963 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究:(第22報) イカ燻製の製造について(4) イカ燻製包装品の加熱殺菌について | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅡ. Manufacture of smoked squid meat-(4) Heat sterilization of smoked squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 富田, 幸二 | イカ完全利用に関する研究:第13報 スルメ製造に関する研究(其の五) 原料イカの鮮度とスルメ製品々質との関係 | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅢ. Relation between the freshness of raw squid and the quality of the merchandise of the dried squid | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究:第16報 スルメ製造に関する研究(其の八) スルメ製造中に生成されるアミン類について | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅥ. On the manufacture of dried squid meat (8) Amines produced in dried squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1958 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 福島, 誠吾; 谷川, 英一 | イカ完全利用に関する研究:第18報 塩乾しスルメの製造について | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅧ. On the manufacture of salted dried squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1959 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 工藤, 駿一; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究:第9報 スルメ製造に関する研究(其の二) スルメ貯蔵中に生成する白色粉末樣物質について | STUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID:Ⅸ. STUDIES ON THE MANUFACTURE OF “SURUME” (DRIED SQUID) (2) THE CHEMICAL COMPOSITION OF WHITE-FLOUR ON THE SURFACE OF “SURUME” | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1953 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 秋場, 稔; 木村, 昇; 谷川, 英一 | サンマみりん干に対するソルビン酸の防黴効果 | Sorbic acid as a growth inhibitor to fungi on dried seasoned saury | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1967 |