2024-03-29T12:10:25Zhttps://eprints.lib.hokudai.ac.jp/dspace-oai/requestoai:eprints.lib.hokudai.ac.jp:2115/229632019-04-25T01:03:40Zhdl_2115_21550hdl_2115_21524hdl_2115_141イカ完全利用に関する研究:第14報 スルメ製造に関する研究(其の六) スルメ製造時におけるイカ肉の乾燥度と腐敗性との関係Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅣ. Relation between the water content of squid meat and putrefaction during the drying of squid谷川, 英一長沢, 善雄竹内, 敏夫杉山, 隆660北海道大学水産学部Departmental Bulletin Paperapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/2115/22963https://eprints.lib.hokudai.ac.jp/dspace/bitstream/2115/22963/1/7%282%29_P172-184.pdf0018-3458AN00230314北海道大學水産學部研究彙報721721841956-08jpnpublisher