HUSCAP logo Hokkaido Univ. logo

Hokkaido University Collection of Scholarly and Academic Papers >

Sort by: In order: Results/Page Authors/Record:
Export metadata:
Showing results 1 to 20 of 51
 next >
TypeAuthor(s)TitleOther TitlesCitationCitation(alt)Issue Date
bulletin (article)ISLAM, Nazrul Md.; MOTOHIRO, Terushige; KIMURA, TakahisaAntibacterial Characteristics of Fish Protamines - Ⅸ:Effect of clupeine sulfate on the metabolic activities in Bacillus subtilis魚類精巣プロタミンの抗菌特性-Ⅸ:Bacillus subtilis の代謝に及ぼす硫酸クルペインの影響北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYFeb-1988
bulletin (article)MOTOHIRO, Terushige; ISEYA, ZensukeEffects of Water Polluted by Oil on Aquatic Animals:Ⅱ. n-paraffins, aromatic hydrocarbons and crude oil concentration on taint in scallop (Pecten yessoensis)石油による水産生物の汚染に関する研究:Ⅱ.ホタテの着臭に要するパラフィン,芳香族水素および原油濃度について北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMar-1976
bulletin (article)MOTOHIRO, Terushige; ISEYA, ZENSUKEEffects of Water Polluted by Oil on Aquatic Animals:Ⅲ. Pretreatment in detection of n-paraffins in marine sediments by gas chromatography石油による水産生物の汚染に関する研究:Ⅲ.ガスクロマトグラフィーによる海洋底質中の脂肪族炭化水素検出における前処理法の検討北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMar-1976
bulletin (article)MOTOHIRO, Terushige; ISEYA, ZensukeEffects of Water Polluted by Oil on Aquatic Animals:Ⅳ. Quantitative determination of C14-C24 n-paraffins in marine sediments and scallops (Pecten yessoensis)石油による水産生物の汚染に関する研究:Ⅳ.海洋底質およびホタテ貝中のn-パラフィン(C14~C24)の定量北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYDec-1976
bulletin (article)MOTOHIRO, Terushige; INOUE, Norion-Paraffins in Polluted Fish by Crude Oil from “Juliana” Wreck“ジュリアナ”号海難事故の流出原油による汚染魚中のn-パラフィン北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1973
bulletin (article)秋場, 稔; 元広, 輝重; 木村, 昇; 谷川, 英一ねり製品原料としての北海道多獲魚に対するラクトンの添加効果Effect of Lactone on the Quality of Minced Fish Muscle for Making “Kamaboko”北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1967
bulletin (article)元広, 輝重; 杉浦, 訓イカ・タコ加工場の廃水処理法に関する研究:第1報 函館市内におけるイカ加工場廃水の水質についてWater Treatment in Squid Processing Wastes:Ⅰ. Waste water quality北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1973
bulletin (article)元広, 輝重; 杉浦, 訓; 木村, 昇イカ・タコ加工場の廃水処理法に関する研究:第2報 水晒し廃水のスクリーン処理Water Treatment in Squid Processing Wastes:Ⅱ. Effect of screening of water cleanup北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1973
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究(第20報):イカ燻製の製造について(2)Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus) (ⅩⅩ):Manufacture of smoked squid meat (2)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYFeb-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究(第21報):イカ燻製の製造について(3)Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus) (ⅩⅩⅠ):Manufacture of smoked squid meat (3)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究(第23報):イカ燻製の製造について(5) 防黴剤塗装包装紙による貯蔵効果Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅢ. The manufacture of smoked squid meat (5)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究(第24報):イカ燻製の製造について(6) 製造工場の防黴消毒Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅣ. The manufacture of smoked squid meat (6) Cleaning of squid processing factory in order to prevent the growth of mold北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1965
bulletin (article)谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔イカ完全利用に関する研究(第25報):イカ珍味品製造におけるソルビン酸の適正使用法についてStudies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅤ. A direction for use of sorbic acid to seasoned squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1965
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究:(第19報) イカ燻製の製造について(1)Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):(ⅩⅨ) Manufacture of smoked squid meat (1)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1963
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究:(第22報) イカ燻製の製造について(4) イカ燻製包装品の加熱殺菌についてStudies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅡ. Manufacture of smoked squid meat-(4) Heat sterilization of smoked squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYSep-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 元広, 輝重; 富田, 幸二イカ完全利用に関する研究:第13報 スルメ製造に関する研究(其の五) 原料イカの鮮度とスルメ製品々質との関係Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅢ. Relation between the freshness of raw squid and the quality of the merchandise of the dried squid北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1956
bulletin (article)谷川, 英一; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究:第16報 スルメ製造に関する研究(其の八) スルメ製造中に生成されるアミン類についてStudies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅥ. On the manufacture of dried squid meat (8) Amines produced in dried squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1958
bulletin (article)元広, 輝重; 福島, 誠吾; 谷川, 英一イカ完全利用に関する研究:第18報 塩乾しスルメの製造についてStudies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅧ. On the manufacture of salted dried squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYFeb-1959
bulletin (article)谷川, 英一; 工藤, 駿一; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究:第9報 スルメ製造に関する研究(其の二) スルメ貯蔵中に生成する白色粉末樣物質についてSTUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID:Ⅸ. STUDIES ON THE MANUFACTURE OF “SURUME” (DRIED SQUID) (2) THE CHEMICAL COMPOSITION OF WHITE-FLOUR ON THE SURFACE OF “SURUME”北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1953
bulletin (article)元広, 輝重; 秋場, 稔; 木村, 昇; 谷川, 英一サンマみりん干に対するソルビン酸の防黴効果Sorbic acid as a growth inhibitor to fungi on dried seasoned saury北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1967
Showing results 1 to 20 of 51
 next >

 

Hokkaido University