Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 秋場, 稔; 吉本, 貞男; 谷川, 英一 | 魚粕検査における簡易粗脂肪定量法(2):濾紙拡散法による定量について | Rapid and Simple Quantitative Determination of Crude Oil in Fish Scrap for Fertilizer:Ⅱ. A diffusion method on filter paper | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1968 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | 吹雪タラ表面に発生する白色粉末について | The Formation of White Powder on Seasoned-Dried Cod (“Fubuki-tara”) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1965 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | 水産都市における加工場よりの大気汚染物質の排除対策に関する研究:第1報 函館市内の水産加工場近辺における臭気について | Studies on the Cleaning of Air Contamination Substances from Fish Processing Plants in Fishery towns:Ⅰ. Odorous constituents around squid processing plants in Hakodate | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 国沢, 一夫; 阿部, 真次 | 大腸菌群の水産食品中に於ける分布の研究:第1報 函館近海にて漁獲されるスルメイカにおける大腸菌属の分布について | STUDIES ON COLI-GROUP DISTRIBUTED IN MARINE FOODS:Ⅰ. Coli-score in Squid (Ommastrephes sloani pacificus) caught in the sea near Hakodate | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1953 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 小山, 光 | 大腸菌群の水産食品中に於ける分布の研究:第2報 函館近海に於て漁獲されるスルメイカに於ける腸球菌の分布について | Studies on the Coli-Group Distributed in Marine Foods:Ⅱ. Enterococci in squid (Ommastrephes sloani pacificus) caught in the sea near Hakodate | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1954 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 工藤, 亮二; 秋場, 進 | 貯蔵性水産食品製造に関する研究:第12報 デュポン紙による水産食品の保蔵について | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:ⅩⅡ. Preservation of marine food products in Dupont paper sac | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1953 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 福田, 正彦; 秋場, 稔 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第10報 ライフアン袋による水産物の貯藏 | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS.:Ⅹ. PRESERVATION OF MARINE FOOD PRODUCTS IN RHYPHAN SAC. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1951 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 福田, 正彦; 秋場, 稔 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第11報 食品表面への塩酸ゴム被膜形成による食品の防腐 | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS.:ⅩⅠ. PRESERVATION OF MARINE FOOD PRODUCTS BY THE MEMBRANE. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1951 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 今井, 五郎 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第7報 液體燻製中のフオルムアルデヒドの魚體内への滲透量と、その操作による防腐性に就いて | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:Ⅶ. THE AMOUNT OF FORMALDEHYDE PERMEATING INTO THE FISH MUSCLE BY LIQUID SMOKING AND THE PRESERVATIVE EFFECTS | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jul-1951 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 進; 元廣, 輝重 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第8報 魚類煮乾品の一種所謂「海の星」の貯藏性に就いて | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:Ⅷ. THE PRESERVATIVE QUALITY OF A STEAMED-DRIED FISH PRODUCT, TRADE MARKED AS “UMINOHOSHI” | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jul-1951 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元廣, 輝重 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第9報 壓搾乾燥食品製造に關する研究 | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:Ⅸ. ON THE MANUFACTURE OF PRESSED-DRIED FISH | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jul-1951 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重; 谷川, 英一 | 軟体動物特にイカ、タコの食中毒に關する研究:第1報 イカ、タコ肉の鮮度低下による化學變化と鮮度鑑定試驗について | STUDIES ON FOOD POISONING OF MOLLUSC ESPECIALLY OF SQUID AND OCTOPUS MEAT.:Ⅰ. Chemical Change and Freshness Tests of Squid and Octopus Meat during Deterioration of Freshness. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1952 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重; 谷川, 英一 | 軟体動物特にイカ、タコの食中毒に關する研究:第2報 イカ肉腐敗過程中に於けるアミン類の消長について | STUDIES ON FOOD POISONING OF MOLLUSC ESPECIALLY OF SQUID AND OCTOPUS MEAT.:Ⅱ. Prosperity and Decline of Amines during Putrefaction of Squid Meat. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1952 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 藤井, 豊 | 北海道における多獲魚の煉製品原料としての価値について-(1) | Utilization Value of Fishes Caught Abundantly in Waters around Hokkaido as Raw Material for Fish Jelly Products (“Kamaboko” or “Chikuwa”)-(1) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1959 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 紀谷, 忠彦 | 罐詰工場の細菌汚染並びにその消毒に関する研究:第1報 罐詰工場における細菌汚染度 | Studies on Bacterial Contamination and Disinfection in Canneries:Ⅰ. Bacterial contamination in canneries | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1954 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 紀谷, 忠彦 | 罐詰工場の細菌汚染並びに消毒に関する研究:第2報 罐詰工場におけるサリノール消毒の効果 | Studies on Bacterial Contamination and Disinfection in Canneries:Ⅱ. Disinfective effect of sodium hypochlorite in canneries | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1954 |