Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 鈴木, 道章; 長土居, 聰 | 魚貝類の鮮度保持に関する研究:第2報 各種薬品氷によるサケの保蔵と罐詰製品品質 | Studies on Keeping Freshness of Raw Fish and Shellfish:Ⅱ. Icing with furylframide, chlortetracycline, and tylosine as for preserving Chum Salmon intended for canning | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1966 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 猪上, 徳雄; 木村, 昇 | 魚貝類の鮮度保持に関する研究:第3報 各種薬品氷によるサンマの保蔵と味淋干製品の品質 | Studies on Keeping Freshness of Raw Fish and Shellfish:Ⅲ. Icing with furylframide and chlortetracycline for preserving Saury intended for processing as a seasoned dried product, “Mirinboshi”. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 鈴木, 道章; 木村, 昇 | 魚貝類の鮮度保持に関する研究:第4報 薬品氷によるスケソウタラの鮮度保持とカマボコ製品の品質 | Studies on Keeping Freshness of Raw Fish and Shellfish:Ⅳ. Preserving Alaska pollack intended for making Japanese style fish paste by icing with some microbial inhibitors and preservatives | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1967 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 洲脇, 操; 秋場, 稔 | 魚肉ソーセージの殺菌に関する研究(その1) | Studies on the Heat Sterilization of Fish Sausage-(1) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1960 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | 魚肉ソーセージの変敗に関する研究:第1報 魚肉ソーセージ軟化の製造学的研究 | Studies on Spoilage of Fish Sausage:Ⅰ. Softening of Fish Sausage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1963 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | 魚肉ソーセージの変敗に関する研究:第2報 魚肉ソーセージの黒斑生成機構について | Studies on Spoilage of Fish Sausage:Ⅱ. A Mechanism of Black Spot Discoloration on Fish Sausage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1963 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 秋場, 稔; 吉本, 貞男; 谷川, 英一 | 魚粕検査における簡易粗脂肪定量法(1):アセトン・塩化カリ法について | Rapid and Simple Quantitative Determination of Crude Oil in Fish Scrap for Fertilizer:Ⅰ. On an extraction method by aceton and potassium chloride | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1968 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 秋場, 稔; 吉本, 貞男; 谷川, 英一 | 魚粕検査における簡易粗脂肪定量法(2):濾紙拡散法による定量について | Rapid and Simple Quantitative Determination of Crude Oil in Fish Scrap for Fertilizer:Ⅱ. A diffusion method on filter paper | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1968 |
bulletin (article) | 趙, 永済; 信濃, 晴雄; 秋場, 稔 | 魚類のPartial Freezing時における微生物生態学的研究-Ⅰ:Partial Freezing時における原料サバの微生物相の変化と化学的変化について | Studies on the Microbiological Ecology of Mackerel Stored by the Method of Partial Freezing-Ⅰ:Changes in Microflora and Chemical Compounds in Mackerel Stored by Partial Freezing | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1984 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第1報 冷燻ニシンの製造について(1) | Studies on Smoked Fish Products-Ⅰ:Manufacture of smoked herring (1) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1966 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第2報 魚類塩蔵中の食塩浸透に及ぼす荷重の効果 | Studies on Smoked Fish Products-Ⅱ:The effect of pressure by weights on the penetration of sodium chloride into fish muscle during salting | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1966 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第3報 冷燻ニシンの製造(2) | Studies on Smoked Fish Products-Ⅲ:Manufacture of smoked herring (2) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1966 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第4報 冷燻ニシンの製造(3) | Studies on Smoked Fish Products-Ⅳ:Manufacture of smoked herring (3) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Mar-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第5報 製造過程中における結合水量の変化 | Studies on Smoked Fish Products:Ⅴ. Change in the amount of bound water in fish muscle during smoking | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Mar-1967 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | 吹雪タラ表面に発生する白色粉末について | The Formation of White Powder on Seasoned-Dried Cod (“Fubuki-tara”) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1965 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 木村, 昇 | 水産調味品製造における調味料および添加剤の浸透:第1報 マグロ肉に対する蔗糖および食塩の浸透 | Permeation of Seasoning Materials and Additives in Manufacturing Seasoned Foods:Ⅰ. Permeation of sucrose and sodium chloride into blocks of raw tuna muscle | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1967 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | 水産都市における加工場よりの大気汚染物質の排除対策に関する研究:第1報 函館市内の水産加工場近辺における臭気について | Studies on the Cleaning of Air Contamination Substances from Fish Processing Plants in Fishery towns:Ⅰ. Odorous constituents around squid processing plants in Hakodate | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 福田, 正彦; 秋場, 稔 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第10報 ライフアン袋による水産物の貯藏 | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS.:Ⅹ. PRESERVATION OF MARINE FOOD PRODUCTS IN RHYPHAN SAC. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1951 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 福田, 正彦; 秋場, 稔 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第11報 食品表面への塩酸ゴム被膜形成による食品の防腐 | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS.:ⅩⅠ. PRESERVATION OF MARINE FOOD PRODUCTS BY THE MEMBRANE. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1951 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 今井, 五郎 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第7報 液體燻製中のフオルムアルデヒドの魚體内への滲透量と、その操作による防腐性に就いて | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:Ⅶ. THE AMOUNT OF FORMALDEHYDE PERMEATING INTO THE FISH MUSCLE BY LIQUID SMOKING AND THE PRESERVATIVE EFFECTS | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jul-1951 |