Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
article | 川村, 周三 | 農業施設に関わる研究・技術の最近の展開 : 米の調製と貯蔵および精米とトレーサビリティ | Recent Development in Research and Technology Related to Agricultural Facilities : Rice Processing, Storage, Milling and Traceability | 農業施設 | Nogyo Shisetsu (Journal of the Society of Agricultural Structures, Japan) | Dec-2017 |
article (author version) | 川村, 周三; 竹倉, 憲弘; 横江, 未央; 伊藤, 和彦 | 氷点下で4年間貯蔵した米の発芽勢と発芽率および品質 | Vigor and Germination Rate, and Quality of Rice Stored below Ice Point for Four Years | 低温生物工学会誌 | Cryobiology and Cryotechnology | 2004 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三 | 米の官能評価に対するパネルの地域間差と年齢間差およびパネル数の影響 | Effect of Number of Panelists and Variances in Region and Ages of Panelists on Rice Sensory Evaluation | 農業食料工学会誌 | Journal of the Japanese Society of Agricultural Machinery and Food Engineers | 2014 |
article | 川村, 周三 | 米の高品質貯蔵技術 | Rice Storage Techniques for Preserving High Quality | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2005 |
bulletin (article) | 川村, 周三 | 米の搗精と精白米の品質および食味 : (第1報) 精米工場における基礎調査 | Rice Milling, and Quality and Taste of Milled Rice : (Part 1) Basic Investigation at Rice Milling Plants | 北海道大学農学部邦文紀要 | - | 5-Sep-1989 |
theses (doctoral) | 川村, 周三 | 米の搗精と精白米の品質及び食味に関する研究 | Studies on Rice Milling, and Quality and Taste of Milled Rice | - | - | 25-Mar-1986 |
article | 藤田, 秀夫; 川村, 周三; 吉田, 慎一 | 米共同乾燥調製施設における近赤外分光法による米成分分析の精度 | Accuracy of Determination of Rice Constituent Contents by Near-infrared Spectroscopy at Rice Grain Elevators | 農業機械学会北海道支部会報 | - | 2010 |
article | 川村, 周三 | 北海道から発信するフード・イノベーション : 北海道米の食味向上の軌跡と奇跡 | Technical Innovation for Food Production Originated from Hokkaido : Wonder of the History of Eating Quality Improvement of Hokkaido Grown Rice | 学術の動向 | TRENDS IN THE SCIENCES | Jan-2012 |
article | 川村, 周三 | 北海道における米のポストハーベスト技術に関する研究 | Development of Postharvest Techniques for Producing High-quality Rice in Hokkaido | 農業機械学会北海道支部会報 | - | 2002 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三 | 北海道米と府県米の品質と食味の評価 | Grain Quality and Eating Quality of Rice Grown in Hokkaido and in Other Prefectures of Japan | 日本作物学会紀事 | Japanese Journal of Crop Science | 2009 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三; 樋元, 淳一; 伊藤, 和彦 | 無洗米の品質特性と貯蔵性 (第1報) : 普通精米および調製法の異なる無洗米の品質特性と貯蔵性 | Quality Characteristics and Storage Properties of Rinse-Free Rice (Part 1) : Quality Characteristics and Storage Properties of Conventional Milled Rice and Rinse-Free Rice Processed by Different Methods | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2005 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三; 樋元, 淳一; 伊藤, 和彦 | 無洗米の品質特性と貯蔵性 (第2報) : 高歩留無洗米の品質特性と貯蔵性 | Quality Characteristics and Storage Properties of Rinse-Free Rice (Part 2) : Quality Characteristics and Storage Properties of Rinse-Free Rice with High Milling Yield | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2005 |
article | 竹倉, 憲弘; 川村, 周三; 伊藤, 和彦 | 籾摺方式が貯蔵後の玄米の品質に与える影響 | Influence of Difference in Hulling Systems on Quality of Brown Rice after Storage | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2004 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三 | 理化学測定法による市販精米の食味の推定 | Mathematical Model for Predicting Eating Quality of Commercially Milled Rice from Physicochemical Properties | 日本食品科学工学会誌 | Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi | May-2009 |
article | 竹倉, 憲弘; 川村, 周三; 竹中, 秀行; 伊藤, 和彦 | 粒厚選別と色彩選別とを組み合わせた玄米選別技術の開発 | Development of Technique for Sorting Brown Rice by Combined Use of Thickness Grader and Color Sorter | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2004 |