Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | 吹雪タラ表面に発生する白色粉末について | The Formation of White Powder on Seasoned-Dried Cod (“Fubuki-tara”) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1965 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | イカ完全利用に関する研究(第25報):イカ珍味品製造におけるソルビン酸の適正使用法について | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅤ. A direction for use of sorbic acid to seasoned squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1965 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究(第24報):イカ燻製の製造について(6) 製造工場の防黴消毒 | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅣ. The manufacture of smoked squid meat (6) Cleaning of squid processing factory in order to prevent the growth of mold | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1965 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究(第23報):イカ燻製の製造について(5) 防黴剤塗装包装紙による貯蔵効果 | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅢ. The manufacture of smoked squid meat (5) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究:(第22報) イカ燻製の製造について(4) イカ燻製包装品の加熱殺菌について | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅡ. Manufacture of smoked squid meat-(4) Heat sterilization of smoked squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | 魚貝類の鮮度保持に関する研究:第1報 ニトロフラゾーン含有氷によるサバ,スケソウタラの保蔵について | Studies on Keeping Freshness of Raw Fish and Shellfish:Ⅰ. Storage of mackerel and Alaska pollack in ice containing nitrofurazone | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究(第21報):イカ燻製の製造について(3) | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus) (ⅩⅩⅠ):Manufacture of smoked squid meat (3) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | 水産都市における加工場よりの大気汚染物質の排除対策に関する研究:第1報 函館市内の水産加工場近辺における臭気について | Studies on the Cleaning of Air Contamination Substances from Fish Processing Plants in Fishery towns:Ⅰ. Odorous constituents around squid processing plants in Hakodate | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究(第20報):イカ燻製の製造について(2) | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus) (ⅩⅩ):Manufacture of smoked squid meat (2) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究:(第19報) イカ燻製の製造について(1) | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):(ⅩⅨ) Manufacture of smoked squid meat (1) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1963 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | 魚肉ソーセージの変敗に関する研究:第1報 魚肉ソーセージ軟化の製造学的研究 | Studies on Spoilage of Fish Sausage:Ⅰ. Softening of Fish Sausage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1963 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | 魚肉ソーセージの変敗に関する研究:第2報 魚肉ソーセージの黒斑生成機構について | Studies on Spoilage of Fish Sausage:Ⅱ. A Mechanism of Black Spot Discoloration on Fish Sausage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1963 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 洲脇, 操; 秋場, 稔 | 魚肉ソーセージの殺菌に関する研究(その1) | Studies on the Heat Sterilization of Fish Sausage-(1) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1960 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 沼倉, 忠弘 | イカ完全利用に関する研究:第11報 スルメ製造に関する研究(其の四) スルメ製造中における「ムレ」に就て | STUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅠ. STUDIES ON THE MANUFACTURE OF “SURUME” (DRIED SQUID) (4) ON THE MUSTINESS OF SQUID MEAT DURING ITS DRYING | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1954 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔 | イカ完全利用に關する研究:第6報 スルメ製造に關する研究(其の一)朝燒スルメの原因並びにその防止法(1) | STUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID (Ommastrephes sloani pacificus).:Ⅵ. STUDIES ON THE MANUFACTURE OF “Surume” (DRIED SQUID) (1). THE CAUSE AND THE METHOD OF PREVENTION OF SO CALLED “MORNING-BURN” OF “Surume” (DRIED SQUID). | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1952 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 福田, 正彦; 秋場, 稔 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第11報 食品表面への塩酸ゴム被膜形成による食品の防腐 | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS.:ⅩⅠ. PRESERVATION OF MARINE FOOD PRODUCTS BY THE MEMBRANE. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1951 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 福田, 正彦; 秋場, 稔 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第10報 ライフアン袋による水産物の貯藏 | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS.:Ⅹ. PRESERVATION OF MARINE FOOD PRODUCTS IN RHYPHAN SAC. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1951 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 今井, 五郎 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第7報 液體燻製中のフオルムアルデヒドの魚體内への滲透量と、その操作による防腐性に就いて | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:Ⅶ. THE AMOUNT OF FORMALDEHYDE PERMEATING INTO THE FISH MUSCLE BY LIQUID SMOKING AND THE PRESERVATIVE EFFECTS | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jul-1951 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元廣, 輝重 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第9報 壓搾乾燥食品製造に關する研究 | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:Ⅸ. ON THE MANUFACTURE OF PRESSED-DRIED FISH | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jul-1951 |