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bulletin (article)谷川, 英一; 工藤, 駿一イカ完全利用に関する研究:第10報 スルメ製造に関する研究(其の三) スルメ白粉生成条件並に其の機構に就てSTUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID (Ommastrephes sloani pacificus):Ⅹ. STUDIES ON THE MANUFACTURE OF “SURUME” (DRIED SQUID) (3) On the Formation and Its Mechanism of the White-Flour on the Surface of “Surume”北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYFeb-1954
bulletin (article)谷川, 英一; 工藤, 駿一; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究:第9報 スルメ製造に関する研究(其の二) スルメ貯蔵中に生成する白色粉末樣物質についてSTUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID:Ⅸ. STUDIES ON THE MANUFACTURE OF “SURUME” (DRIED SQUID) (2) THE CHEMICAL COMPOSITION OF WHITE-FLOUR ON THE SURFACE OF “SURUME”北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1953
bulletin (article)谷川, 英一; 紺野, 哲郞; 秋場, 進イカ完全利用に関する研究:第8報 煉製品原料としてのイカ・フィーレーの冷凍についてSTUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID:Ⅷ. STUDIES ON THE REFRIGERATION OF SQUID MEAT FOR USE AS THE MATERIAL OF STEAMED MEAT JELLIES (KAMABOKO)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1953
bulletin (article)谷川, 英一; 国沢, 一夫; 阿部, 真次大腸菌群の水産食品中に於ける分布の研究:第1報 函館近海にて漁獲されるスルメイカにおける大腸菌属の分布についてSTUDIES ON COLI-GROUP DISTRIBUTED IN MARINE FOODS:Ⅰ. Coli-score in Squid (Ommastrephes sloani pacificus) caught in the sea near Hakodate北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1953
bulletin (article)谷川, 英一; 工藤, 亮二; 秋場, 進貯蔵性水産食品製造に関する研究:第12報 デュポン紙による水産食品の保蔵についてSTUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:ⅩⅡ. Preservation of marine food products in Dupont paper sac北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1953
bulletin (article)元廣, 輝重; 谷川, 英一軟体動物特にイカ、タコの食中毒に關する研究:第2報 イカ肉腐敗過程中に於けるアミン類の消長についてSTUDIES ON FOOD POISONING OF MOLLUSC ESPECIALLY OF SQUID AND OCTOPUS MEAT.:Ⅱ. Prosperity and Decline of Amines during Putrefaction of Squid Meat.北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1952
bulletin (article)元廣, 輝重; 谷川, 英一軟体動物特にイカ、タコの食中毒に關する研究:第1報 イカ、タコ肉の鮮度低下による化學變化と鮮度鑑定試驗についてSTUDIES ON FOOD POISONING OF MOLLUSC ESPECIALLY OF SQUID AND OCTOPUS MEAT.:Ⅰ. Chemical Change and Freshness Tests of Squid and Octopus Meat during Deterioration of Freshness.北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1952
bulletin (article)谷川, 英一; 須能, 正美イカ完全利用に關する研究:第5報 スルメイカ肉の榮養價とその各種處理による消化率の差異STUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID (Ommastrephes sloani pacificus).:Ⅴ. NUTRITIVE AND DIGESTIBILITY OF SQUID MEAT.北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1952
bulletin (article)井上, 安之助; 谷川, 英一カニ罐詰の細菌學的研究:第1報 二、三のカニ罐詰の膨張についてBACTERIOLOGICAL STUDIES ON CANNED CRAB.:Ⅰ. BACTERIOLOGICAL STUDIES ON THE SWELLING OF CANNED CRAB.北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1952
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔イカ完全利用に關する研究:第6報 スルメ製造に關する研究(其の一)朝燒スルメの原因並びにその防止法(1)STUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID (Ommastrephes sloani pacificus).:Ⅵ. STUDIES ON THE MANUFACTURE OF “Surume” (DRIED SQUID) (1). THE CAUSE AND THE METHOD OF PREVENTION OF SO CALLED “MORNING-BURN” OF “Surume” (DRIED SQUID).北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1952
bulletin (article)井上, 安之助; 谷川, 英一イカ完全利用に關する研究:第4報 “イカ”巴煮罐詰製造に關する研究STUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID (Ommastrephes sloani pacificus).:Ⅳ. A MANUFACTURE OF SEASONED CANNED SQUID MEAT CALLED “Tomoeni”.北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1952
bulletin (article)谷川, 英一; 福田, 正彦; 秋場, 稔貯藏性水産食品製造に關する研究:第11報 食品表面への塩酸ゴム被膜形成による食品の防腐STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS.:ⅩⅠ. PRESERVATION OF MARINE FOOD PRODUCTS BY THE MEMBRANE.北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYSep-1951
bulletin (article)谷川, 英一; 福田, 正彦; 秋場, 稔貯藏性水産食品製造に關する研究:第10報 ライフアン袋による水産物の貯藏STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS.:Ⅹ. PRESERVATION OF MARINE FOOD PRODUCTS IN RHYPHAN SAC.北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYSep-1951
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 進; 元廣, 輝重貯藏性水産食品製造に關する研究:第8報 魚類煮乾品の一種所謂「海の星」の貯藏性に就いてSTUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:Ⅷ. THE PRESERVATIVE QUALITY OF A STEAMED-DRIED FISH PRODUCT, TRADE MARKED AS “UMINOHOSHI”北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYJul-1951
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元廣, 輝重貯藏性水産食品製造に關する研究:第9報 壓搾乾燥食品製造に關する研究STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:Ⅸ. ON THE MANUFACTURE OF PRESSED-DRIED FISH北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYJul-1951
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 今井, 五郎貯藏性水産食品製造に關する研究:第7報 液體燻製中のフオルムアルデヒドの魚體内への滲透量と、その操作による防腐性に就いてSTUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:Ⅶ. THE AMOUNT OF FORMALDEHYDE PERMEATING INTO THE FISH MUSCLE BY LIQUID SMOKING AND THE PRESERVATIVE EFFECTS北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYJul-1951
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