Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | ASAKAWA, Manabu; TAKAGI, Mitsuzo | Quantitative Relationship between PSP Components of Protogonyaulax tamarensis and of Scallops, from Funka Bay, Hokkaido | 噴火湾産Protogonyaulax tamarensisおよびホタテガイに含まれる麻痺性貝毒成分の量的関係 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Dec-1983 |
bulletin (article) | 浅川, 学; 高木, 光造 | 麻痺性貝毒に対するpH,加熱の影響:毒化ホタテガイのボイル加工,缶詰加工に関連して | The Effects of pH and Heating on PSP, Relating to Boiling or Canning Process of Toxic Scallops | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1983 |
bulletin (article) | 浅川, 学; 高木, 光造 | Protogonyaulax tamarensisと比較した噴火湾産毒化ホタテガイの麻痺性貝毒成分 | PSP Components of Toxic Scallops from Funka Bay in Comparison with Those of Protogonyaulax tamarensis | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jun-1983 |
bulletin (article) | 浅川, 学; 高木, 光造 | 噴火湾における有毒プランクトン(Protogonyaulax tamarensis)の麻痺性貝毒成分の同定 | Identification of PSP Components of Toxic Plankton Protogonyaulax tamarensis from Funka Bay in Hokkaido | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Mar-1983 |
bulletin (article) | IIDA, Atsushi; TAKAGI, Mitsuzo; SAKAZAKI, Riichi | Free Fatty Acids from the Intracellular-Thermostable Hemolytic Fraction of Vibrio parahaemolyticus and their Hemolytic Effect | 腸炎ビブリオ菌体由来溶血性画分(ITHF)の組成脂肪酸と溶血活性について | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1982 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 鎌田, 英嗣; 田崎, 篤 | 噴火湾ホタテ漁場におけるProtogonyaulax sp.発生原因に対する一考察 | A Consideration on the Occurrence of Protogonyaulax sp. at the Scallop Ground in Funka Bay | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jun-1980 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 田中, 豊; 高木, 光造 | 腸炎ビブリオの溶血因子に関する研究:1.乾燥菌体の溶血因子について | Studies on the Hemolysin of Vibrio parahaemolyticus:Ⅰ. Hemolytic factor of dried cell materials | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1971 |
bulletin (article) | TAKAGI, Mitsuzo | LOW MOLECULAR NITROGEN COMPOUNDS OF MARINE ALGAE | 海藻の低分子窒素化合物 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1970 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 飯田, 優 | 食中毒細菌の菌体蛋白アミノ酸組成に関する研究 | On the Amino Acid Composition of Cell Protein from Some Species of Food Poisoning Bacteria | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1970 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 飯田, 優; 村山, 花子; 相馬, すが | 貝肉の鮮度低下および腐敗に伴う不揮發性アミン類の消長 | On the Formation of Unvolatile Amines during Loss of Freshness and Putrefaction in Various Species of Shellfish Muscle. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1970 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 飯田, 優; 村山, 花子; 相馬, すが | 貝肉のエキスアミノ酸組成 | Free Amino Acid Composition of Seven Species of Shellfish Muscle | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1970 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 飯田, 優; 村山, 花子; 相馬, すが | 魚介類の鮮度低下および腐敗に伴うヒスタミンの消長 | On the Formation of Histamine during Loss of Freshness and Putrefaction of Various Marine Products. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1969 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 飯田, 優 | 腸内細菌菌体蛋白のアミノ酸組成に関する研究 | Amino Acid Composition of Cell Proteins in Some Species of Bacteria of the Enterobacteriaceae | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1969 |
bulletin (article) | TAKAGI, Mitsuzō | FUNDAMENTAL STUDIES ON FOOD POISONING CAUSED BY SEA FOODS:Ⅰ. On the Fate of Histamine Contents during the Drying of Fish Meat. | 水産食品による食中毒に関する基礎的研究:Ⅰ.魚肉乾燥中におけるヒスタミン量の変化について | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1968 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 飯田, 優 | 腸炎ビブリオ菌体蛋白のアミノ酸組成に関する研究 | Amino Acid Composition of the Cell Proteins of Vibrio Parahaemolyticus | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1967 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 村山, 花子; 遠藤, 繁子 | 魚介類の鮮度低下ならびに腐敗にともなう揮発性塩基窒素,トリメチルアミンおよびトリメチルアミンオキサイド含量の変化 | Variation of the Volatile Basic Nitrogen, Trimethylamine and Trimethylamine Oxide Contents Accompanied by Loss of Freshness and Putrefaction of Fish and Marine Invertebrates | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1967 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 村山, 花子; 遠藤, 繁子 | 魚介類のトリメチルアミンならびにトリメチルアミンオキサイド含量について | Trimethylamine and Trimethylamine Oxide Contents of Fish and Marine Invertebrates | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1967 |
bulletin (article) | 奥村, 彩子; 村田, 喜一; 高木, 光造; 大石, 圭一 | エゾボラ,オオカラフトバイおよびアヤボラの可食部のアミノ酸組成 | Amino Acid Composition of Three Species of Sea-Snails, Neptunea poycostata, Buccinum verkruzeni, and Fusitriton oregonesis | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1966 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 村田, 喜一 | 海藻の窒素同化機構に関する研究-Ⅷ:硝酸還元酵素の中間水素伝達体に就て | Studies on the Mechanism of Nitrogen Assimilation in Marine Algae-Ⅷ:On the electron carrier of nitrate reductase in Porphyra yezoensis | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1955 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 村田, 喜一 | 海藻の窒素同化機構に関する研究-Ⅵ:海藻の部位及び体長による硝酸還元酵素作用力の消長 | Studies on the Mechanism of Nitrogen Assimilation in Marine Algae-Ⅵ:The variation of nitrate reductase activity according to the portions and to the frond length of some marine algae | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1955 |