Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | 趙, 永済; 信濃, 晴雄; 秋場, 稔 | 魚類のPartial Freezing時における微生物生態学的研究-Ⅰ:Partial Freezing時における原料サバの微生物相の変化と化学的変化について | Studies on the Microbiological Ecology of Mackerel Stored by the Method of Partial Freezing-Ⅰ:Changes in Microflora and Chemical Compounds in Mackerel Stored by Partial Freezing | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1984 |
bulletin (article) | 森, 勝美; 信濃, 晴雄; 秋場, 稔 | いか塩辛の微生物学的研究-Ⅳ:各種細菌を接種したいか塩辛の菌相変化 | Studies on the Microorganisms in Salted and Ripened Squid Meat Product (“Ika-Shiokara”)-Ⅳ:Microflora of “Ika-Shiokara” inoculated with several kinds of bacteria | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Dec-1983 |
bulletin (article) | 宮内, 真幸; 信濃, 晴雄; 秋場, 稔 | 加熱加工食品の微生物学的研究:Ⅰ.市販缶詰中の生残菌について | Microbiological Studies on Heat Processed Foods:Ⅰ. Survival microorganisms in the commercial canned foods | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1980 |
bulletin (article) | 信濃, 晴雄; 佐藤, 正博; 秋場, 稔 | 一般加工食品の微生物学的研究:Ⅰ.醱酵および塩蔵食品中の酵母の分布について | Studies on the Microorganisms in Foods:Ⅰ. Distribution of yeasts in fermented and salted foods | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1975 |
bulletin (article) | 猪上, 徳雄; 細川, 優子; 秋場, 稔 | 海産サケ科魚類の筋肉脂質中におけるプリスタンの存在 | Pristane in Salmon Muscle Lipid | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1973 |
bulletin (article) | Akiba, Minoru; Yamaguchi, Kanemichi; Suzuki, Michiaki | CURD IN CANNED SALMON:Ⅱ. Heat Coagulation of Drip and Flesh Extractives | サケ・マス罐詰のカードに関する研究:第2報 ドリップおよび肉抽出液の熱凝固 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1968 |
bulletin (article) | Akiba, Minoru; Yamaguchi, Kanemichi; Suzuki, Michiaki | CURD IN CANNED SALMON:Ⅰ. Formation of Curd by Heating Flesh from Frozen Salmon | サケ・マス缶詰のカードに関する研究:Ⅰ.冷凍サケ肉を加熱したときのカードの生成 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1968 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 秋場, 稔; 吉本, 貞男; 谷川, 英一 | 魚粕検査における簡易粗脂肪定量法(1):アセトン・塩化カリ法について | Rapid and Simple Quantitative Determination of Crude Oil in Fish Scrap for Fertilizer:Ⅰ. On an extraction method by aceton and potassium chloride | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1968 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 秋場, 稔; 吉本, 貞男; 谷川, 英一 | 魚粕検査における簡易粗脂肪定量法(2):濾紙拡散法による定量について | Rapid and Simple Quantitative Determination of Crude Oil in Fish Scrap for Fertilizer:Ⅱ. A diffusion method on filter paper | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1968 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 秋場, 稔; 木村, 昇; 谷川, 英一 | サンマみりん干に対するソルビン酸の防黴効果 | Sorbic acid as a growth inhibitor to fungi on dried seasoned saury | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 木村, 昇; 谷川, 英一 | ねり製品原料としての北海道多獲魚に対するラクトンの添加効果 | Effect of Lactone on the Quality of Minced Fish Muscle for Making “Kamaboko” | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 鈴木, 道章; 木村, 昇 | 魚貝類の鮮度保持に関する研究:第4報 薬品氷によるスケソウタラの鮮度保持とカマボコ製品の品質 | Studies on Keeping Freshness of Raw Fish and Shellfish:Ⅳ. Preserving Alaska pollack intended for making Japanese style fish paste by icing with some microbial inhibitors and preservatives | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 木村, 昇 | 水産調味品製造における調味料および添加剤の浸透:第1報 マグロ肉に対する蔗糖および食塩の浸透 | Permeation of Seasoning Materials and Additives in Manufacturing Seasoned Foods:Ⅰ. Permeation of sucrose and sodium chloride into blocks of raw tuna muscle | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 猪上, 徳雄; 木村, 昇 | 魚貝類の鮮度保持に関する研究:第3報 各種薬品氷によるサンマの保蔵と味淋干製品の品質 | Studies on Keeping Freshness of Raw Fish and Shellfish:Ⅲ. Icing with furylframide and chlortetracycline for preserving Saury intended for processing as a seasoned dried product, “Mirinboshi”. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第5報 製造過程中における結合水量の変化 | Studies on Smoked Fish Products:Ⅴ. Change in the amount of bound water in fish muscle during smoking | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Mar-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第4報 冷燻ニシンの製造(3) | Studies on Smoked Fish Products-Ⅳ:Manufacture of smoked herring (3) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Mar-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第2報 魚類塩蔵中の食塩浸透に及ぼす荷重の効果 | Studies on Smoked Fish Products-Ⅱ:The effect of pressure by weights on the penetration of sodium chloride into fish muscle during salting | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1966 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第3報 冷燻ニシンの製造(2) | Studies on Smoked Fish Products-Ⅲ:Manufacture of smoked herring (2) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1966 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 鈴木, 道章; 長土居, 聰 | 魚貝類の鮮度保持に関する研究:第2報 各種薬品氷によるサケの保蔵と罐詰製品品質 | Studies on Keeping Freshness of Raw Fish and Shellfish:Ⅱ. Icing with furylframide, chlortetracycline, and tylosine as for preserving Chum Salmon intended for canning | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1966 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第1報 冷燻ニシンの製造について(1) | Studies on Smoked Fish Products-Ⅰ:Manufacture of smoked herring (1) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1966 |