Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | KITAZUME, Hirohiko; OKA, Shigemi; IIDA, Atsushi | Bluish Discoloration of Kombu-dashi | 昆布だしの青変現象 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1987 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 岡, 重美; 大黒, 徹; 大石, 圭一 | アニサキス幼虫の活力に及ぼす酢酸および食酢の影響 | Effect of Acetic Acid Reagent and Vinegar on the Activity of Anisakis Larva | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1987 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 岡, 重美; 飯田, 優; 小松, 一郎; 二瓶, 幹雄; 小泉, 恭三 | いか塩辛低塩化の食品衛生学的研究 | Food Hygiene on the Low Salt Content of Squid Shiokara | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1987 |
bulletin (article) | 浅川, 学; 飯田, 優; 大石, 圭一 | 麻ひ性貝毒成分の加圧加熱処理による組成変化について:毒化ホタテガイの缶詰加工に関連して | Studies on PSP (Paralytic Shellfish Poison) Compositions When Heated under Pressure as Related to the Canning Process of Toxic Scallops | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1986 |
bulletin (article) | IIDA, Atsushi; TAKAGI, Mitsuzo; SAKAZAKI, Riichi | Free Fatty Acids from the Intracellular-Thermostable Hemolytic Fraction of Vibrio parahaemolyticus and their Hemolytic Effect | 腸炎ビブリオ菌体由来溶血性画分(ITHF)の組成脂肪酸と溶血活性について | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1982 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 田中, 豊; 高木, 光造 | 腸炎ビブリオの溶血因子に関する研究:1.乾燥菌体の溶血因子について | Studies on the Hemolysin of Vibrio parahaemolyticus:Ⅰ. Hemolytic factor of dried cell materials | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1971 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 飯田, 優 | 食中毒細菌の菌体蛋白アミノ酸組成に関する研究 | On the Amino Acid Composition of Cell Protein from Some Species of Food Poisoning Bacteria | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1970 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 飯田, 優; 村山, 花子; 相馬, すが | 貝肉のエキスアミノ酸組成 | Free Amino Acid Composition of Seven Species of Shellfish Muscle | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1970 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 飯田, 優; 村山, 花子; 相馬, すが | 貝肉の鮮度低下および腐敗に伴う不揮發性アミン類の消長 | On the Formation of Unvolatile Amines during Loss of Freshness and Putrefaction in Various Species of Shellfish Muscle. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1970 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 飯田, 優; 村山, 花子; 相馬, すが | 魚介類の鮮度低下および腐敗に伴うヒスタミンの消長 | On the Formation of Histamine during Loss of Freshness and Putrefaction of Various Marine Products. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1969 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 飯田, 優 | 腸内細菌菌体蛋白のアミノ酸組成に関する研究 | Amino Acid Composition of Cell Proteins in Some Species of Bacteria of the Enterobacteriaceae | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1969 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 飯田, 優 | 腸炎ビブリオ菌体蛋白のアミノ酸組成に関する研究 | Amino Acid Composition of the Cell Proteins of Vibrio Parahaemolyticus | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1967 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 大石, 圭一; 村田, 喜一 | 水産動物筋肉の生化学的研究:第3報 褐変ホタテ貝柱より分離した一着色物質について | Biochemical Studies on Muscle of Sea Animals:Ⅲ. On a compound isolated from discolored Hotate-kaibashira, dried adductor muscle of scallop (Pecten yessoensis) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 荒木, 功; 村田, 喜一; 大石, 圭一 | 水産動物筋肉の生化学的研究:第2報 ホタテ貝柱の変色度の表示法について | Biochemical Studies on the Muscle of Sea Animals:Ⅱ. On color-evaluation of hotate-kaibashira adductor muscle of scallop (Pecten yessoensis) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1961 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 荒木, 功; 村田, 喜一 | 水産動物筋肉の生化学的研究:第1報 ホタテ貝柱煮熟液に溶存する5'-アデニール酸について | Biochemical Studies on Muscle of Sea Animals:Ⅰ. On adenylic acid in the boiled liquor with the muscle of scallop, Pecten yessoensis | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1961 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 飯田, 優 | イカ食中毒の生化学的研究:第4報 イカ肉並びに牛、豚等の獣肉のアミン類が人血清アセチルコリンヱステラーゼに及ぼす阻害作用 | Biochemical Studies on Squid Meat Food Poisoning:Ⅳ. The inhibition of human serum acetylcholinesterase by the amines of squid meat, beef and hog-flesh | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1959 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 飯田, 優 | イカ食中毒の生化学的研究:第3報 イカ肉アミン類の人血清アセチルコリン・エステラーゼに及ぼす影響 | Biochemical Studies on Squid Meat Food Poisoning:Ⅲ. The effect of amines of squid meat on the activity of human serum acetylcholinesterase | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1959 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 大石, 圭一; 飯田, 優 | いか食中毒の生化学的研究:第2報 生成アミン類の消長に就いて | Biochemical Studies on Squid Meat Food Poisoning:Ⅱ. Increase and decline of amines of squid meat during preservation. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1957 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 大石, 圭一; 飯田, 優 | いか食中毒の生化学的研究:第1報 貯蔵中に於けるアミン類の変化 | Biochemical Studies on Squid Meat Food Poisoning:Ⅰ. Identification of amines in squid meat during the period of preservation. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1957 |