HUSCAP logo Hokkaido Univ. logo

Hokkaido University Collection of Scholarly and Academic Papers >
Graduate School of Agriculture / Faculty of Agriculture >
Peer-reviewed Journal Articles, etc >

「北海道米がおいしくなった」 : お米の収穫後(ポストハーベスト)技術

Files in This Item:
Ka2008-2GR Hokkaido Rice taste published.pdf841.23 kBPDFView/Open
Please use this identifier to cite or link to this item:http://hdl.handle.net/2115/71312

Title: 「北海道米がおいしくなった」 : お米の収穫後(ポストハーベスト)技術
Authors: 川村, 周三 Browse this author →KAKEN DB
Issue Date: Jun-2008
Publisher: 全国農業協同組合連合会(JA全農)
Journal Title: グリーンレポート
Volume: 468
Start Page: 5
End Page: 7
Abstract: 最近の十数年で米の収穫後技術が大きく変わった。特に、北海道で研究開発され実用化されている新技術は、北海道米の品質向上に大きく貢献している。米の生産と品質の研究に携わる数多くの人たちの長年にわたる品種改良および栽培管理技術や収穫後技術の向上の成果により、最近は「北海道米がおいしくなった」という評価が認められつつある。ここでは、北海道生まれのおいしいお米の収穫後技術について紹介する。
Type: article
URI: http://hdl.handle.net/2115/71312
Appears in Collections:農学院・農学研究院 (Graduate School of Agriculture / Faculty of Agriculture) > 雑誌発表論文等 (Peer-reviewed Journal Articles, etc)

Submitter: 川村 周三

Export metadata:

OAI-PMH ( junii2 , jpcoar_1.0 )

MathJax is now OFF:


 

 - Hokkaido University