北海道大学水産科学研究彙報 = Bulletin of Fisheries Sciences, Hokkaido University

第三卷 第一號    (1952-05 issued)

STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED MACKEREL.:PART Ⅰ. COMPARISON OF CHEMICAL COMPONENTS OF MEAT OF MACKEREL CAUGHT RESPECTIVELY IN THE JAPAN SEA AND IN THE PACIFIC OCEAN OFF THE HOKKAIDO COAST. PDF
Tanikawa, Eiichi;Akiba, Minoru;Motohiro, Terushige 1-6
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED MACKEREL.:PART Ⅱ. RELATION BETWEEN THE FRESHNESS OF MACKEREL MEAT AND THE QUALITY OF THE CANNED PRODUCT. PDF
Tanikawa, Eiichi;Akiba, Susumu;Inoue, Yasunosuke;Akiba, Minoru;Motohiro, Terushige 7-12
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED MACKEREL.:PART Ⅲ. RELATIONS BETWEEN QUALITY OF CANNED MACKEREL AND THE LEAVING TIME BEFORE RETORTING (STERILIZATION) AFTER THE CANS HAVE BEEN SEAMED. PDF
Tanikawa, Eiichi;Inoue, Yasunosuke;Akiba, Susumu;Akiba, Minoru;Motohiro, Terushige 13-17
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED MACKEREL.:PART Ⅳ. STUDIES ON DEFORMATION OF SHAPE OF THE CONTENT IN THE CANNED MACKEREL. PDF
TANIKAWA, Eiichi;INOUE, Yasunosuke;NUMAKURA, Tadahiro 18-22
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED MACKEREL.:PART Ⅴ. STUDIES ON THE FORMATION OF CURD IN CANNED MACKEREL. PDF
Tanikawa, Eiichi;Inoue, Yasunosuke;Akiba, Minoru;Numakura, Tadahiro 23-30
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED MACKEREL.:PART Ⅵ. STUDIES ON THE CAUSE OF THE SPRINGER OF CANNED MACKEREL. PDF
TANIKAWA, Eiichi;INOUE, Yasunosuke 30-30
北海道南東及び本州東方海區の浮游橈脚類(1948年11月.夕汐丸採集) PDF
安樂, 正照 31-39
魚肉研究法の基礎的檢討:1.魚體の各部分比に就いて PDF
村田, 喜一;大石, 圭一 40-57
海藻成分の分析方法に關する研究:第1報 沃素の定量法に就て,第2報 加里の定量法に就て,第3報 マンニットの定量法に就て PDF
鈴木, 昇 58-67
褐藻類の成分に關する研究 PDF
鈴木, 昇 68-72
イカ完全利用に關する研究:第4報 “イカ”巴煮罐詰製造に關する研究 PDF
井上, 安之助;谷川, 英一 73-74
イカ完全利用に關する研究:第5報 スルメイカ肉の榮養價とその各種處理による消化率の差異 PDF
谷川, 英一;須能, 正美 75-80
イカ完全利用に關する研究:第6報 スルメ製造に關する研究(其の一)朝燒スルメの原因並びにその防止法(1) PDF
谷川, 英一;秋場, 稔 81-94
カニ罐詰の細菌學的研究:第1報 二、三のカニ罐詰の膨張について PDF
井上, 安之助;谷川, 英一 95-103
ビーム式中層稚魚トロールの一實驗 PDF
小林, 喜一郎;出口, 豊吉 104-108
漁網染料の効力(第3報) PDF
川崎, 毅一;西山, 作藏;中村, 秀男 109-113