第三卷 第一號 (1952-05 issued)
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED MACKEREL.:PART Ⅰ. COMPARISON OF CHEMICAL COMPONENTS OF MEAT OF MACKEREL CAUGHT RESPECTIVELY IN THE JAPAN SEA AND IN THE PACIFIC OCEAN OFF THE HOKKAIDO COAST. | |
Tanikawa, Eiichi;Akiba, Minoru;Motohiro, Terushige | 1-6 |
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED MACKEREL.:PART Ⅱ. RELATION BETWEEN THE FRESHNESS OF MACKEREL MEAT AND THE QUALITY OF THE CANNED PRODUCT. | |
Tanikawa, Eiichi;Akiba, Susumu;Inoue, Yasunosuke;Akiba, Minoru;Motohiro, Terushige | 7-12 |
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED MACKEREL.:PART Ⅲ. RELATIONS BETWEEN QUALITY OF CANNED MACKEREL AND THE LEAVING TIME BEFORE RETORTING (STERILIZATION) AFTER THE CANS HAVE BEEN SEAMED. | |
Tanikawa, Eiichi;Inoue, Yasunosuke;Akiba, Susumu;Akiba, Minoru;Motohiro, Terushige | 13-17 |
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED MACKEREL.:PART Ⅳ. STUDIES ON DEFORMATION OF SHAPE OF THE CONTENT IN THE CANNED MACKEREL. | |
TANIKAWA, Eiichi;INOUE, Yasunosuke;NUMAKURA, Tadahiro | 18-22 |
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED MACKEREL.:PART Ⅴ. STUDIES ON THE FORMATION OF CURD IN CANNED MACKEREL. | |
Tanikawa, Eiichi;Inoue, Yasunosuke;Akiba, Minoru;Numakura, Tadahiro | 23-30 |
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED MACKEREL.:PART Ⅵ. STUDIES ON THE CAUSE OF THE SPRINGER OF CANNED MACKEREL. | |
TANIKAWA, Eiichi;INOUE, Yasunosuke | 30-30 |
北海道南東及び本州東方海區の浮游橈脚類(1948年11月.夕汐丸採集) | |
安樂, 正照 | 31-39 |
魚肉研究法の基礎的檢討:1.魚體の各部分比に就いて | |
村田, 喜一;大石, 圭一 | 40-57 |
海藻成分の分析方法に關する研究:第1報 沃素の定量法に就て,第2報 加里の定量法に就て,第3報 マンニットの定量法に就て | |
鈴木, 昇 | 58-67 |
褐藻類の成分に關する研究 | |
鈴木, 昇 | 68-72 |
イカ完全利用に關する研究:第4報 “イカ”巴煮罐詰製造に關する研究 | |
井上, 安之助;谷川, 英一 | 73-74 |
イカ完全利用に關する研究:第5報 スルメイカ肉の榮養價とその各種處理による消化率の差異 | |
谷川, 英一;須能, 正美 | 75-80 |
イカ完全利用に關する研究:第6報 スルメ製造に關する研究(其の一)朝燒スルメの原因並びにその防止法(1) | |
谷川, 英一;秋場, 稔 | 81-94 |
カニ罐詰の細菌學的研究:第1報 二、三のカニ罐詰の膨張について | |
井上, 安之助;谷川, 英一 | 95-103 |
ビーム式中層稚魚トロールの一實驗 | |
小林, 喜一郎;出口, 豊吉 | 104-108 |
漁網染料の効力(第3報) | |
川崎, 毅一;西山, 作藏;中村, 秀男 | 109-113 |