北海道大学水産科学研究彙報 = Bulletin of Fisheries Sciences, Hokkaido University

第四卷 第一号    (1953-05 issued)

STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB:PART Ⅰ. ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB FROM Erimacrus isenbeckii (Brandt):Report 1. THE RELATION BETWEEN THE FRESHNESS OF RAW CRAB MEAT MATERIAL AND THE QUALITY OF THE CANNED PRODUCT:1. ON THE VELOCITY OF AUTOL PDF
Tanikawa, Eiichi;Akiba, Minoru;Kimura, Morihisa 1-7
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB:PART Ⅰ. ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB FROM Erimacrus isenbeckii (Brandt):Report 1. THE RELATION BETWEEN THE FRESHNESS OF RAW CRAB MEAT MATERIAL AND THE QUALITY OF THE CANNED PRODUCT:Ⅱ. VELOCITY OF BACTERIAL DE PDF
Tanikawa, Eiichi;Akiba, Minoru;Motohiro, Terushige 7-14
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB:PART Ⅰ. ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB FROM Erimacrus isenbeckii (Brandt):Report 1. THE RELATION BETWEEN THE FRESHNESS OF RAW CRAB MEAT MATERIAL AND THE QUALITY OF THE CANNED PRODUCT:Ⅲ. DISCUSSION OF METHODS FO PDF
Tanikawa, Eiichi;Akiba, Minoru;Motohiro, Terushige 14-22
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB:PART Ⅰ. ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB FROM Erimacrus isenbeckii (Brandt):Report 1. THE RELATION BETWEEN THE FRESHNESS OF RAW CRAB MEAT MATERIAL AND THE QUALITY OF THE CANNED PRODUCT:Ⅳ. STUDIES ON THE INFLUENCE PDF
Tanikawa, Eiichi;Inoue, Yasunosuke;Akiba, Minoru 22-31
BEHAVIOR OF COLLOIDS IN EXTREMELY DILUTED SOLUTION OF POLYELECTROLYTE AS OBSERVED BY THE CHANGE IN SPECTRUM OF METACHROMATIC DYE PDF
KATO, Kenji 32-39
THERMAL DECOMPOSITION OF ALGINS:AS DETERMINED BY THERMO-BALANCE METHOD PDF
KATO, Kenji 40-42
STUDIES ON SHARK MUSCLE:PART 3. PUTREFACTION AND INDOL CONTENT OF SHARK MEAT PDF
OHOISHI, Keiichi 43-45
ワカサギの生態学的研究:第3報 網走湖産ワカサギに於ける鱗相による年令査定の不確実性と其の原因 PDF
浜田, 啓吉 46-53
スルメイカの生化学的研究:第3報 「スルメイカ」筋肉の塩基性物質について PDF
吉村, 克二;柴田, 猛 54-59
アルギンの製造機構に関する研究(第2報):遊離アルギン酸の溶解について PDF
鈴木, 曻 60-64
アルギンの製造機構に関する研究(第3報):アルギン酸カルシウムの複分解による溶解について PDF
鈴木, 曻 65-68
アルギンの製造機構に関する研究(第4報):アルギン酸カルシウムのイオン交換による溶解について PDF
鈴木, 曻 69-75
アルギン稀薄溶液の膠質学的平衡に関する研究:第1報 アルギン酸ソーダ溶液の粘性挙動 PDF
加藤, 健司 76-81
アルギン稀薄溶液の膠質学的平衡に関する研究:第2報 アルギン酸ソーダ溶液の容積収縮について PDF
加藤, 健司 82-85
海藻に関する化学的研究:第7報 各種海藻中のチロシン及びトリプトファン含量に就て PDF
高木, 光造 86-91
海藻に関する化学的研究:第8報 各種海藻中のスレオニン及びセリン含量に就て PDF
高木, 光造 92-95
塩辛の細菌学的研究:第5報 細菌の蛋白質分解酵素について(其の1) Bacillus subtilisの蛋白質分解酵素の二,三の性質について,第6報 細菌の蛋白質分解酵素について(其の2) Bacillus subtilisの蛋白質分解酵素の賦活性物質について PDF
長尾, 清 96-107
細菌の酵素に関する研究:第2報 Micrococcus lysodeikticusのCatalaseについて(其の1) PDF
長尾, 淸 108-111
噴火湾に於ける定置網の研究(第二報):自記ロープ張力計の試作 PDF
小林, 喜一郎;西沢, 敏 112-115
本学部教官研究業績 PDF
116-117