第四卷 第二号 (1953-08 issued)
STUDIES ON SHARK MUSCLE:PART 4. ON HISTAMINE IN SHARK MEAT | |
OHOISHI, Keiichi | 119-122 |
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB:PART. Ⅰ ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB FROM Erimacrus isenbeckii (BRANDT):REPORT 2. THE DIFFERENCE OF QUALITY OF CANNED CRAB MADE FROM DIFFERENT PARTS OF CRAB BODY | |
Tanikawa, Eiichi;Inoue, Yasunosuke;Akiba, Minoru | 123-124 |
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB:REPORT 3. STUDIES ON THE INFLUENCES UPON THE QUALITY OF CANNED CRAB OF THE KINDS OF WATER USED AND NUMBER OF TIMES OF CHANGE OF WATER FOR BOILING CRAB REMOVED FROM CARAPACE | |
Tanikawa, Eiichi;Inoue, Yasunosuke;Akiba, Minoru;Akiba, Susumu;Motohiro, Terushige | 124-128 |
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB:REPORT 4. STUDIES ON B. coli IN CANNING WATER | |
Tanikawa, Eiichi;Motohiro, Terushige;Abe, Shinji | 128-131 |
STUDIES ON SUSPENDED MATERIALS MARINE SNOW IN THE SEA:PART Ⅰ. SOURCES OF MARINE SNOW | |
SUZUKI, Noboru;KATO, Kenji | 132-137 |
日本産サケマス類の洄游時における血液について:第1報 血液の氷点降下度 | |
久保, 達郎 | 138-148 |
褐藻エゾヤハズの根樣絲に就いて | |
時田, 郇;正置, 富太郎;籔, 熈 | 149-156 |
魚肉の死後に於ける化学変化に就て(Ⅰ) | |
吉村, 克二;久保, 周一郎;伊藤, 裕三 | 157-162 |
アルギン稀薄溶液の膠質学的平衡に関する研究:第3報 アルギン酸ソーダ溶液の電離平衡と膠質学的挙動 | |
加藤, 健司 | 163-168 |
北寄貝肉の化学的研究:第3報 北寄貝水煮罐詰の液汁の溷濁について | |
元廣, 輝重;上村, 力 | 169-176 |
貯蔵性水産食品製造に関する研究:第12報 デュポン紙による水産食品の保蔵について | |
谷川, 英一;工藤, 亮二;秋場, 進 | 177-184 |
大腸菌群の水産食品中に於ける分布の研究:第1報 函館近海にて漁獲されるスルメイカにおける大腸菌属の分布について | |
谷川, 英一;国沢, 一夫;阿部, 真次 | 185-191 |
多層採水器の試作研究 | |
小藤, 英登 | 192-197 |
アルギンの製造理論の修正について | |
鈴木, 曻 | 198-199 |
本学部教官研究業績 | |
200-201 |