北海道大学水産科学研究彙報 = Bulletin of Fisheries Sciences, Hokkaido University

第四卷 第二号    (1953-08 issued)

STUDIES ON SHARK MUSCLE:PART 4. ON HISTAMINE IN SHARK MEAT PDF
OHOISHI, Keiichi 119-122
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB:PART. Ⅰ ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB FROM Erimacrus isenbeckii (BRANDT):REPORT 2. THE DIFFERENCE OF QUALITY OF CANNED CRAB MADE FROM DIFFERENT PARTS OF CRAB BODY PDF
Tanikawa, Eiichi;Inoue, Yasunosuke;Akiba, Minoru 123-124
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB:REPORT 3. STUDIES ON THE INFLUENCES UPON THE QUALITY OF CANNED CRAB OF THE KINDS OF WATER USED AND NUMBER OF TIMES OF CHANGE OF WATER FOR BOILING CRAB REMOVED FROM CARAPACE PDF
Tanikawa, Eiichi;Inoue, Yasunosuke;Akiba, Minoru;Akiba, Susumu;Motohiro, Terushige 124-128
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED CRAB:REPORT 4. STUDIES ON B. coli IN CANNING WATER PDF
Tanikawa, Eiichi;Motohiro, Terushige;Abe, Shinji 128-131
STUDIES ON SUSPENDED MATERIALS MARINE SNOW IN THE SEA:PART Ⅰ. SOURCES OF MARINE SNOW PDF
SUZUKI, Noboru;KATO, Kenji 132-137
日本産サケマス類の洄游時における血液について:第1報 血液の氷点降下度 PDF
久保, 達郎 138-148
褐藻エゾヤハズの根樣絲に就いて PDF
時田, 郇;正置, 富太郎;籔, 熈 149-156
魚肉の死後に於ける化学変化に就て(Ⅰ) PDF
吉村, 克二;久保, 周一郎;伊藤, 裕三 157-162
アルギン稀薄溶液の膠質学的平衡に関する研究:第3報 アルギン酸ソーダ溶液の電離平衡と膠質学的挙動 PDF
加藤, 健司 163-168
北寄貝肉の化学的研究:第3報 北寄貝水煮罐詰の液汁の溷濁について PDF
元廣, 輝重;上村, 力 169-176
貯蔵性水産食品製造に関する研究:第12報 デュポン紙による水産食品の保蔵について PDF
谷川, 英一;工藤, 亮二;秋場, 進 177-184
大腸菌群の水産食品中に於ける分布の研究:第1報 函館近海にて漁獲されるスルメイカにおける大腸菌属の分布について PDF
谷川, 英一;国沢, 一夫;阿部, 真次 185-191
多層採水器の試作研究 PDF
小藤, 英登 192-197
アルギンの製造理論の修正について PDF
鈴木, 曻 198-199
本学部教官研究業績 PDF
200-201