第7卷 第2号 (1956-08 issued)
STUDIES ON THE REPRODUCTIVE ORGANS OF RED ALGAE:Ⅱ. On Erythrophyllum Gmelini (GRUN.) YENDO | |
TOKIDA, Jun;MASAKI, Tomitarô | 63-71 |
DIURNAL RYTHM OF THE FEEDING ACTIVITY OF GOLDFISH IN AUTUMN AND EARLY WINTER | |
HIRATA, Hachirô;KOBAYASHI, Shinjirô | 72-84 |
ON THE MECHANISM OF THE APPEARANCE OF THE SCALE STRUCTURE:Ⅳ. A Study on the Scale Structure of the Crucian Carp, Carassius carassius (L.) | |
SAITÔ, Saburô | 85-95 |
越後能生及び附近沿岸産海藻目録 | |
斎藤, 譲 | 96-108 |
塩辛の細菌学的研究:第14報 細菌のL-アミノ酸酸化酵素系の相互転化について | |
長尾, 清 | 109-112 |
BACTERIOLOGICAL STUDY OF SHIOKARA OR "SOUSED SQUID" GENERAL DISCUSSION | |
NAGAO, Kiyoshi | 113-118 |
CHEMICAL STUDIES ON MARINE ALGAE:Ⅹ. Free and Combined Amino Acids in Marine Algae | |
TAKAGI, Mitsuzô | 119-129 |
CHEMICAL STUDIES ON MARINE ALGAE:ⅩⅠ. On the Tasty Ingredients of “ASAKUSANORI”, Porphyra tenera | |
MURATA, Kiichi;TAKAGI, Mitsuzô;KURIYAMA, Mitsuo | 130-133 |
可溶性アルギン酸塩類に関する研究:第1報 同一のアルギン酸に由来する,リチウム,ナトリウム,カリウム,アンモニウム各塩類の粘性挙動について | |
小黒, 美樹;鈴木, 曻 | 134-146 |
結晶鯨Pepsin:第2報 溶解度曲線・元素組成・至適pH竝に安定度に就て | |
斎藤, 恒行;石原, 義雄 | 147-158 |
結晶鯨インシュリンに関する研究:第1報 分離及び結晶化 | |
斎藤, 恒行;石原, 義雄;伊藤, 裕三;藤野, 政彦 | 159-164 |
イカ完全利用に関する研究:第13報 スルメ製造に関する研究(其の五) 原料イカの鮮度とスルメ製品々質との関係 | |
谷川, 英一;元広, 輝重;富田, 幸二 | 165-171 |
イカ完全利用に関する研究:第14報 スルメ製造に関する研究(其の六) スルメ製造時におけるイカ肉の乾燥度と腐敗性との関係 | |
谷川, 英一;長沢, 善雄;竹内, 敏夫;杉山, 隆 | 172-184 |