HUSCAP logo Hokkaido Univ. logo

Hokkaido University Collection of Scholarly and Academic Papers >
Societies >
フロンティア農業経済研究 = The Frontiers of Agricultural Economics >
第17巻 第1号 >

中国におけるHACCP認証豚肉の消費者評価と普及可能性

Files in This Item:
17-1-3_chou.pdf2.21 MBPDFView/Open
Please use this identifier to cite or link to this item:http://hdl.handle.net/2115/65979

Title: 中国におけるHACCP認証豚肉の消費者評価と普及可能性
Other Titles: Consumer Evaluation of and Potential Market Expansion for HACCP Certified Pork in China : The Potential Impact on the Pork Industry
Authors: 張, 海峰1 Browse this author
耕野, 拓一2 Browse this author →KAKEN DB
窪田, さと子3 Browse this author
Authors(alt): Zhang, Haifeng1
Kono, Hiroichi2
Kubota, Satoko3
Issue Date: 1-Apr-2013
Publisher: 北海道農業経済学会
Journal Title: フロンティア農業経済研究
Volume: 17
Issue: 1
Start Page: 13
End Page: 19
Abstract: 中国の豚肉生産・流通過程におけるHACCPシステムの導入は安全な豚肉を供給する方法の一つとして期待される。本研究では中国の消費者を対象とした選択型コンジョイント分析によって、豚肉のHACCP認証に対する評価とHACCP普及に必要な条件を明らかにした。その結果、豚肉のHACCP認証ラベルは消費者から肯定的に評価されていることがわかった。今後HACCP豚肉の普及を促進するには認証ラベルの掲示やHACCPの安全性を消費者に周知することが重要である。
Type: article
URI: http://hdl.handle.net/2115/65979
Appears in Collections:フロンティア農業経済研究 = The Frontiers of Agricultural Economics > 第17巻 第1号

Export metadata:

OAI-PMH ( junii2 , jpcoar )


 

Feedback - Hokkaido University