Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | 座間, 宏一; 高間, 浩蔵; 五十嵐, 久尚 | サケ・マス類の脂質:第10報 ギンザケ及びベニザケ脾臓の脂質 | Lipids of Salmonoid Fishes:Ⅹ. Lipids from spleen of silver salmon, Oncorhynchus kisutch, and red salmon, O. nerka | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1967 |
bulletin (article) | 羽田野, 六男; 座間, 宏一; 五十嵐, 久尚; 高間, 浩蔵 | サケ・マス類の脂質:第6報 サケ血合筋複合脂質 | Lipids of Salmonoid Fishes:Ⅵ. Conjugated lipids from dark-coloured muscle of dog salmon, Oncorhynchus keta | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1962 |
bulletin (article) | 高間, 浩蔵; 座間, 宏一; 五十嵐, 久尚 | サケ卵発生過程中における脂質成分の変化 | Changes in the Lipids during the Development of Salmon Eggs | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1969 |
bulletin (article) | 高間, 浩蔵; 座間, 宏一; 五十嵐, 久尚 | スケトウダラ筋肉の脂質 | Lipids of Alaska pollack (Theragra chalcogramma) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1966 |
bulletin (article) | 羽田野, 六男; 座間, 宏一; 高間, 浩蔵; 坂井, 稔; 五十嵐, 久尚 | ナガズカ卵巣の毒性物質:第1報 毒性物質の抽出とその化学的性質 | Toxic Substance of the Roe of Northern Blenny:Ⅰ. On the extraction of toxic substance and its chemical properties | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |
bulletin (article) | 岡, 重美; 福永, 健治; 伊藤, 博司; 高間, 浩蔵 | ヒスタミン産生菌の増殖に及ぼすガス置換包装の影響 | Growth of Histamine Producing Bacteria in Fish-fillets Under Modified Atmospheres | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1993 |
bulletin (article) | 北爪, 博彦; 福永, 健治; 高間, 浩蔵 | マコンブ葉体中のヒ素の部位別および季節的変動 | Seasonal Changes of Arsenic Distribution of Kombu, Laminaria japonica | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1988 |
bulletin (article) | 五十嵐, 久尚; 座間, 宏一; 高間, 浩蔵 | 貝類脂質 | Fatty oil from Shell-fish | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1961 |
bulletin (article) | 高間, 浩蔵; 座間, 宏一; 五十嵐, 久尚 | 魚類筋肉脂質の冷凍貯蔵中における変化:Ⅰ ホンマグロ筋肉脂質 | Changes in the flesh lipids of fish during frozen storage:Part Ⅰ. Flesh lipids of bluefin tuna, Thunnus orientalis | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1967 |
bulletin (article) | 高間, 浩蔵; 座間, 宏一; 五十嵐, 久尚 | 魚類筋肉脂質の冷凍貯蔵中における変化:Ⅱ 数種魚類筋肉脂質 | Changes in the Flesh Lipids of Fish during Frozen Storage.:Part Ⅱ. Flesh lipids of several species of fish | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1972 |
bulletin (article) | 高間, 浩蔵 | 魚類筋肉脂質の冷凍貯蔵中における変化:Ⅴ.魚肉中の脂質酸化促進物質 | Changes in the Flesh Lipids of Fish during Frozen Storage:Ⅴ. Accelerative substances of lipid oxidation in the muscle of the rainbow trout | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Dec-1974 |
bulletin (article) | 高間, 浩蔵 | 魚類筋肉脂質の冷凍貯蔵中の変化:Ⅳ.低温におけるトリグリセライドおよびレシチンの自動酸化分解 | Changes in the Flesh Lipids of Fish during Frozen Storage:Ⅳ. Autoxidations of triglyceride and lecithin in cold storage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Oct-1974 |
article | 高橋, 是太郎; 十河, 和明; 栗原, 秀明; 高間, 浩蔵 | 高水分活性域で起こる脱脂魚肉を含む魚油の酸化に及ぼす食塩の影響 | Effects of NaCl on Oxidation of Fish Oil Containing Defatted-Muscles under Higher Water Activity Conditions | 日本油化学会誌 | Journal of Japan Oil Chemists' Society | 20-Dec-1996 |
bulletin (article) | 高間, 浩蔵; 羽田野, 六男; 座間, 宏一; 五十嵐, 久尚 | 水産動物油脂脂肪酸組成のガスクロマトグラフ分析 | Gas Chromatographic Analysis of Fatty Acid Composition of Marline Animal Oils. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1963 |
bulletin (article) | 高間, 浩蔵; 羽田野, 六男; 座間, 宏一 | 多獲性多脂魚タンパク質の高度利用:Ⅴ.魚肉の加圧処理による脱脂と回収タンパク質 | Development in the Protein Utilization of Abundantly Caught Fatty Fish:Ⅴ. Effects of pressure treatments on eliminated lipids and recovered proteins of fish | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1979 |
bulletin (article) | 水島, 好清; 高間, 浩蔵; 座間, 宏一 | 低-中間水分活性域における脂質酸化:Ⅰ.金属の触媒作用に及ぼす水の影響 | Lipid Oxidation at Low-Intermediate Moisture Content:Ⅰ. Effect of water on metal-catalyzed oxidation | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1979 |
bulletin (article) | 水島, 好清; 高間, 浩蔵; 座間, 宏一 | 低-中間水分活性域における脂質酸化:Ⅱ.脂質酸化測定法と揮発性生成物との相関性 | Lipid Oxidation at Low-Intermediate Moisture Content:Ⅱ. The correlation between the common lipid oxidation measurements and the volatile compounds | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1979 |