Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 木村, 昇 | 水産調味品製造における調味料および添加剤の浸透:第1報 マグロ肉に対する蔗糖および食塩の浸透 | Permeation of Seasoning Materials and Additives in Manufacturing Seasoned Foods:Ⅰ. Permeation of sucrose and sodium chloride into blocks of raw tuna muscle | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1967 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | 水産都市における加工場よりの大気汚染物質の排除対策に関する研究:第1報 函館市内の水産加工場近辺における臭気について | Studies on the Cleaning of Air Contamination Substances from Fish Processing Plants in Fishery towns:Ⅰ. Odorous constituents around squid processing plants in Hakodate | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1964 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 寺地, 斉 | 水産都市における加工場よりの大気汚染物質の排除対策に関する研究:第2報 酵素処理およびニトロフミン酸添加によるイカ内臓の臭気発生防止 | Studies on the Prevention of Offensive Odour from Fish Processing Plants:Ⅱ. Effect of enzymes and nitrohumic acid treatments on reduction of the odour from squid waste | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1969 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 寺地, 斉 | 水産都市における加工場よりの大気汚染物質の排除対策に関する研究:第3報 臭気ガスの大気拡散および臭突の有効高さについて | Studies on the Prevention of Offensive Odour from Fish Processing Plants:Ⅲ. Diffusion of the odourous gas in air and effective height of an exhaust stack | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1969 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 加藤, 健仁 | 水産都市における加工場よりの大気汚染物質の排除対策に関する研究:第4報 洗滌塔の水量が臭気ガス除去におよぼす効果 | Studies on the Prevention of Offensive Odour from Fish Processing Plants:Ⅳ. Effective volume of water in a scrubber | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1970 |
bulletin (article) | 元広, 輝重 | 水産都市における加工場よりの大気汚染物質の排除対策に関する研究:第5報 水洗とアスベスト板の併用による除臭効果 | Studies on the Prevention of Offensive Odour from Fish Processing Plants:Ⅴ. Utilization of asbestos-cement sheets in water-scrubber | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1970 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 加藤, 健仁 | 水産都市における加工場よりの大気汚染物質の排除対策に関する研究:第6報 塩素処理法の効果 | Studies on the Prevention of Offensive Odour from Fish Processing Plants:Ⅵ. Chlorination of the odourous gas in water-scrubber | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1970 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 木村, 昇 | 水産都市における加工場よりの大気汚染物質の排除対策に関する研究:第7報 臭気洗滌廢水の通電除臭 | Studies on the Prevention of Offensive Odour from Fish Processing Plants:Ⅶ. Effect of electrolysis of scrubbed water on reduction of mal-odour | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1971 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 進; 元廣, 輝重 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第8報 魚類煮乾品の一種所謂「海の星」の貯藏性に就いて | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:Ⅷ. THE PRESERVATIVE QUALITY OF A STEAMED-DRIED FISH PRODUCT, TRADE MARKED AS “UMINOHOSHI” | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jul-1951 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元廣, 輝重 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第9報 壓搾乾燥食品製造に關する研究 | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:Ⅸ. ON THE MANUFACTURE OF PRESSED-DRIED FISH | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jul-1951 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重; 谷川, 英一 | 軟体動物特にイカ、タコの食中毒に關する研究:第1報 イカ、タコ肉の鮮度低下による化學變化と鮮度鑑定試驗について | STUDIES ON FOOD POISONING OF MOLLUSC ESPECIALLY OF SQUID AND OCTOPUS MEAT.:Ⅰ. Chemical Change and Freshness Tests of Squid and Octopus Meat during Deterioration of Freshness. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1952 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重; 谷川, 英一 | 軟体動物特にイカ、タコの食中毒に關する研究:第2報 イカ肉腐敗過程中に於けるアミン類の消長について | STUDIES ON FOOD POISONING OF MOLLUSC ESPECIALLY OF SQUID AND OCTOPUS MEAT.:Ⅱ. Prosperity and Decline of Amines during Putrefaction of Squid Meat. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1952 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重; 上村, 力 | 北寄貝肉の化学的研究:第3報 北寄貝水煮罐詰の液汁の溷濁について | CHEMICAL STUDIES ON THE MEAT OF HOKKI-GAI (Mactra sachalinensis SCHRENCK):Ⅲ. On the turbid material in liquid of canned Hokkigai-meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1953 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重 | 北寄貝肉の化學的研究:第1報 北寄貝肉の一般成分 | CHEMICAL STUDIES ON THE HOKKIGAI-MEAT (Mactra sachalinensis SCHRENCK):Ⅰ. ON THE PROXIMATE COMPONENTS OF Mactra sachalinensis MEAT. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1951 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重 | 北寄貝肉の化學的研究:第2報 北寄貝水煮罐詰の黑變に就いて | CHEMICAL STUDIES ON THE HOKKIGAI-MEAT (Mactra sachalinensis SCHRENCK):Ⅱ. ON THE BLACKENED MEAT OF CANNED HOKKI-GAI | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Dec-1951 |
bulletin (article) | 元広, 輝重 | 燐酸清澄法およびイオン交換法の併用によるイカ燻製調味廃糖液の再生利用 | Reproduction of Sugar Syrup from Waste for Smoked Squid Product | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1969 |