Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 石子, 博敏; 藤井, 豊; 谷地, 健二郎 | イカ完全利用に関する研究:第12報 夏イカ肉と秋イカ肉の分解性の差異に関する研究 | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅡ. On the difference of decomposable velocities of summer and autumn squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1956 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重 | グリコーゲンの各種方法に依る定量について | ESTIMATION OF GLYCOGEN BY VARIOUS METHODS. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Dec-1950 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第1報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (1)冷凍魚を原料とした罐詰の異臭成分について | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅰ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (1) Chemical components of the odor of canned salmon made from frozen fish | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第2報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (2)冷蔵室内の臭気について | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅱ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (2) On the particular odor in the refrigerated warehouse | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第3報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (3)サケ冷凍貯蔵中の油脂の変化 | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅲ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (3) On the oxidative rancidity of salmon fats during cold storage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第4報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (4)サケ冷凍貯蔵中の窒素量の変化 | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅳ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (4) Changes in the various types of nitrogen in salmon meat during cold storage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第5報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (5)サケ冷凍貯蔵中の揮発性物質の消長 | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅴ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (5) Changes in the volatile compounds in salmon meat during cold storage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 進; 元廣, 輝重 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第8報 魚類煮乾品の一種所謂「海の星」の貯藏性に就いて | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:Ⅷ. THE PRESERVATIVE QUALITY OF A STEAMED-DRIED FISH PRODUCT, TRADE MARKED AS “UMINOHOSHI” | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jul-1951 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元廣, 輝重 | 貯藏性水産食品製造に關する研究:第9報 壓搾乾燥食品製造に關する研究 | STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CONSERVATIVE MARINE FOOD PRODUCTS:Ⅸ. ON THE MANUFACTURE OF PRESSED-DRIED FISH | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jul-1951 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重; 谷川, 英一 | 軟体動物特にイカ、タコの食中毒に關する研究:第1報 イカ、タコ肉の鮮度低下による化學變化と鮮度鑑定試驗について | STUDIES ON FOOD POISONING OF MOLLUSC ESPECIALLY OF SQUID AND OCTOPUS MEAT.:Ⅰ. Chemical Change and Freshness Tests of Squid and Octopus Meat during Deterioration of Freshness. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1952 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重; 谷川, 英一 | 軟体動物特にイカ、タコの食中毒に關する研究:第2報 イカ肉腐敗過程中に於けるアミン類の消長について | STUDIES ON FOOD POISONING OF MOLLUSC ESPECIALLY OF SQUID AND OCTOPUS MEAT.:Ⅱ. Prosperity and Decline of Amines during Putrefaction of Squid Meat. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1952 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重; 上村, 力 | 北寄貝肉の化学的研究:第3報 北寄貝水煮罐詰の液汁の溷濁について | CHEMICAL STUDIES ON THE MEAT OF HOKKI-GAI (Mactra sachalinensis SCHRENCK):Ⅲ. On the turbid material in liquid of canned Hokkigai-meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1953 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重 | 北寄貝肉の化學的研究:第1報 北寄貝肉の一般成分 | CHEMICAL STUDIES ON THE HOKKIGAI-MEAT (Mactra sachalinensis SCHRENCK):Ⅰ. ON THE PROXIMATE COMPONENTS OF Mactra sachalinensis MEAT. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1951 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重 | 北寄貝肉の化學的研究:第2報 北寄貝水煮罐詰の黑變に就いて | CHEMICAL STUDIES ON THE HOKKIGAI-MEAT (Mactra sachalinensis SCHRENCK):Ⅱ. ON THE BLACKENED MEAT OF CANNED HOKKI-GAI | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Dec-1951 |