Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | KOMATSU, Ichiro; YASUDA, Toshitaka; SUZUKI, Tetsuya; FUKUNAGA, Kenji; SUZUKI, Satoru; TAKAMA, Kozo | Antioxidative Activity of Phospholipid from Squid Mantle Muscle | イカ外套筋リン脂質の抗酸化性 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1990 |
bulletin (article) | SUZUKI, Satoru; NODA, Junko; TAKAMA, Kozo | Growth and Polyamine Production of Alteromonas spp in Fish Meat Extracts Under Modified Atmosphere | 気相置換下における魚肉エキス中でのアルテロモナスの増殖とポリアミン産生 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1990 |
bulletin (article) | TAKAMA, Kozo; SUZUKI, Tetsuya; KAGA, Hisashi; TAKAMURA, Takumi; TAYA, Yoshihiro; SHIMONO, Isao; WATANABE, Sadatsugu | Inhibition of the Growth of Foodborne Disease-Causing Bacteria by Calcined Scallop Shell Powder | - | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1999 |
bulletin (article) | 岡, 重美; 西崎, 修代; 高間, 浩蔵 | Polymerase Chain Reaction法による海産食品からのエンテロトキシン産生ウェルシュ菌の検出 | Detection of Enterotoxigenic Clostridium perfringens in Seafood by Polymerase Chain Reaction Procedure | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Mar-1999 |
bulletin (article) | DOI, Hiroyasu; OKA, Shigemi; TAKAMA, Kozo; TSUZUKI, Toshifumi | Relationship between Heat-resistance, Dipicolinic Acid (DPA) Content and Germination Properties of Clostridium perfringens Type A Spores | - | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Dec-1998 |
bulletin (article) | 高間, 浩蔵; 伊勢谷, 善助; 杉浦, 訓; 沼倉, 忠弘 | アキサケ肉の脱水による加工素材化 | Freeze-Thawing Dehydration of Spawning-Migrated Chum Salmon (Oncorhynchus keta) Flesh | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1987 |
bulletin (article) | 岡, 重美; 伊藤, 博司; 高間, 浩蔵 | ガス置換貯蔵魚肉中における食中毒細菌の増殖と毒素の産生 | Growth Pattern and Enterotoxin Production of Food Poisoning Bacteria in Fish-fillets Stored under Different Modified Atmospheres | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1992 |
bulletin (article) | 岡, 重美; 西沢, 洋一; 高間, 浩蔵 | ガス置換貯蔵法によるラミコンカップ詰め魚肉切り身の鮮度保持に関する研究 | Putrefactive Profiles of Fish-fillets Packed in Plastic Container under Different Modified Atmosphere | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1989 |
bulletin (article) | 岡, 重美; 福永, 健治; 伊藤, 博司; 高間, 浩蔵 | ヒスタミン産生菌の増殖に及ぼすガス置換包装の影響 | Growth of Histamine Producing Bacteria in Fish-fillets Under Modified Atmospheres | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1993 |
bulletin (article) | 北爪, 博彦; 福永, 健治; 高間, 浩蔵 | マコンブ葉体中のヒ素の部位別および季節的変動 | Seasonal Changes of Arsenic Distribution of Kombu, Laminaria japonica | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1988 |
article | 高橋, 是太郎; 十河, 和明; 栗原, 秀明; 高間, 浩蔵 | 高水分活性域で起こる脱脂魚肉を含む魚油の酸化に及ぼす食塩の影響 | Effects of NaCl on Oxidation of Fish Oil Containing Defatted-Muscles under Higher Water Activity Conditions | 日本油化学会誌 | Journal of Japan Oil Chemists' Society | 20-Dec-1996 |
bulletin (article) | 髙間, 浩蔵; 伊勢谷, 善助; 杉浦, 訓; 松本, 幸三; 小柴, 英二; 三浦, 昱梧; 信濃, 晴雄 | 樹脂積層スチール容器を用いたドライパックコーンの褐変とCO2生成 | Generation of Carbon Dioxide and Loss of Color during Thermal Processing of Dry Packed Whole-Kernel Sweet Corn | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1989 |
bulletin (article) | 髙間, 浩蔵; 加藤, 達哉; 伊勢谷, 善助; 杉浦, 訓; 増尾, 英明 | 新しく設計したプラスチック容器によるホタテ貝柱製品について | Quality of Scallop Adductor Muscle Sterilized in a Newly Designed Plastic Container | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1989 |