Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | Ando, Seiichi; Kodama, Hirohito; Kawai, Yuji; Hatano, Mutsuo | Analysis of Purine Nucleotides by High Performance Liquid Chromatography:Its application for anadromous salmonid fishes | 高速液体クロマトグラフィーによるサケ科魚類酸可溶性ヌクレオチド類の分析 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1988 |
bulletin (article) | TAKAHASHI, Koretarō; HATANO, Mutsuo; ZAMA, Kōichi | Effect of Defatting Treatment on the Protein Recovery of Coastal Pelagic and Deep-Sea Fish | 沿岸性回遊魚ならびに深海魚の脱脂とタンパク質の回収 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jun-1981 |
article | Nojima, Masahiro; Hosokawa, Masashi; Takahashi, Koretaro; Hatano, Mutsuo | Effect of EPA and DHA Containing Glycerophospholipid Molecular Species on the Fluidity of Erythrocyte Cell Membranes | - | Fisheries Science | - | 1994 |
bulletin (article) | KAWAI, Yuji; NAKASATO, Takahito; HATANO, Mutsuo | Effect of Heat-Treatment on the Solubility and Viscosity of Salt-Extracted Protein from Mature Chum Salmon Oncorhynchus keta | 産卵回帰シロサケの塩抽出タンパク質の溶解性と粘性に及ぼす加熱処理の影響 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1993 |
article | Osada, Kyoichi; Takahashi, Koretaro; Hatano, Mutsuo | Hydrolysis and Synthesis of Icosapentaenoic Acid-Docosahexaenoic Acid Rich Oil by Lipase TOYO (Chromobacterium viscosum) | リパーゼTOYO (Chromobacterium viscosum) によるイコサペンタエン酸とドコサヘキサエン酸含有油脂の加水分解と合成 | 油化学 | Journal of Japan Oil Chemist's Society | 20-Jan-1990 |
bulletin (article) | SUKARNO; TAKAHASHI, Koretaro; HATANO, Mutsuo; SAKURAI, Yasunori | Proteinase from the Liver of Neon Flying Squid:Purification and properties | - | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Dec-1995 |
bulletin (article) | TAKAHASHI, Koretarō; ICHIOKA, Kenji; HATANO, Mutsuo; ZAMA, Kōichi | Seasonal Variation of Sardine (Sardinops melanosticta) Muscle Lipids and other Components | マイワシ筋肉成分の季節変動 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Dec-1985 |
bulletin (article) | 川合, 祐史; 羽田野, 六男; 座間, 宏一 | コイ筋肉ミオシンの加熱処理による性状変化 | Effect of Heat Treatment on Some Physico-chemical Properties of Carp Myosin | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jun-1983 |
article | 野島, 正博; 細川, 雅史; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男 | ヒト赤血球の膜流動性と変形能に及ぼす各リン脂質分子種の効果 | - | 脂質生化学研究 | Proceedings of the Japanese Conference on the Biochemistry of Lipids | 1994 |
article | 野島, 正博; 細川, 雅史; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男; 菊池, 佑二 | ヒト赤血球変形能に及ぼす高度不飽和脂肪酸含有リン脂質処理(in vitro)の影響 | Effect of in vitro Treatment with Glycerophospholipid Containing Highly Polyunsaturated Fatty Acids on Deformability of Human Erythrocytes | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1995 |
article | 細川, 雅史; 大島, 宏哲; 甲野, 裕之; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男; 小田島, 粛夫 | ホスホリパーゼA2による高度不飽和脂肪酸含有ホスファチジルコリンの合成と細胞分化誘導作用に及ぼす影響 | Synthesis of Phosphatidylcholine Containing Highly Unsaturated Fatty Acid by Phospholipase A2 and Effect on Retinoic Acid Induced Differentiation of HL-60 Cells | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1993 |
article | 羽田野, 六男; 飯田, 遙; 堰, 圭介; 高橋, 是太郎 | マガキ凍結貯蔵中の不快味の発生と変色 | Occurrence of Unacceptable Taste and Coloring of Giant Pacific Oyster | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1990 |
article | 澤田, 哲志; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男 | マグロ、カツオ眼窩油のトリグリセリド組成 | Triglyceride Composition of Tuna and Bonito Orbital Fats | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1993 |
article | 長田, 恭一; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男; 細川, 雅史 | リパーゼを用いて合成した高度不飽和脂肪酸含有油脂の分子種 | Molecular Species of the Enzymatically Synthesized Polyunsaturated Fatty Acid Rich Triglyceride | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1991 |
bulletin (article) | 川合, 祐史; 羽田野, 六男 | 加熱処理コイ筋肉ミオシンとトリオレインのエマルションの流動特性 | The Flow Characteristics of Emulsion:Heat-treated Carp Myosin with Triolein | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1986 |
article | 澤田, 哲志; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男 | 逆相系高速液体クロマトグラフィーによる高度不飽和脂肪酸含有トリグリセリド分子種の分離改善に及ぼすカラム温度の影響 | Effect of Column Temperature on Improvement of Resolution in Separating Triglyceride Molecular Species Containing Highly Unsaturated Fatty Acids by Reverse Phase High Performance Liquid Chromatography | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1992 |
article | 細川, 雅史; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男; 江木, 衷 | 工業用ホスホリパーゼA2による高度不飽和脂肪酸含有リン脂質の合成 | Polyunsaturated Fatty Phosphatide Synthesis by Industrial Phospholipase A2 | 日本食品工業学会誌 | Journal of food science and technology | 1991 |
article | 増田, 知子; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男 | 産卵回帰シロサケの加熱による筋肉色調の退色 | Fading of Muscle Color by Heat Processing of Fall Chum Salmon | 日本食品科学工学会誌 | Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology | 1996 |
article | 羽田野, 六男; 高橋, 是太郎; 座間, 宏一 | 産卵回帰シロサケの諸性状と品質の関係について | Quality Evaluation as Food of Chum Salmon Captured during Spawning Migration | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1987 |
article | 羽田野, 六男; 高橋, 是太郎; 大西, あゆみ; 亀山, 喜明 | 産卵回帰シロサケの体表色の画像処理による品質判定 | Quality Standardization of Fall Chum Salmon by Digital Image Processor | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1989 |