Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
article | 増田, 知子; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男 | 産卵回帰シロサケの加熱による筋肉色調の退色 | Fading of Muscle Color by Heat Processing of Fall Chum Salmon | 日本食品科学工学会誌 | Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology | 1996 |
bulletin (article) | SUKARNO; TAKAHASHI, Koretaro; HATANO, Mutsuo; SAKURAI, Yasunori | Proteinase from the Liver of Neon Flying Squid:Purification and properties | - | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Dec-1995 |
article | 野島, 正博; 細川, 雅史; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男; 菊池, 佑二 | ヒト赤血球変形能に及ぼす高度不飽和脂肪酸含有リン脂質処理(in vitro)の影響 | Effect of in vitro Treatment with Glycerophospholipid Containing Highly Polyunsaturated Fatty Acids on Deformability of Human Erythrocytes | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1995 |
article | Nojima, Masahiro; Hosokawa, Masashi; Takahashi, Koretaro; Hatano, Mutsuo | Effect of EPA and DHA Containing Glycerophospholipid Molecular Species on the Fluidity of Erythrocyte Cell Membranes | - | Fisheries Science | - | 1994 |
article | 野島, 正博; 細川, 雅史; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男 | ヒト赤血球の膜流動性と変形能に及ぼす各リン脂質分子種の効果 | - | 脂質生化学研究 | Proceedings of the Japanese Conference on the Biochemistry of Lipids | 1994 |
bulletin (article) | KAWAI, Yuji; NAKASATO, Takahito; HATANO, Mutsuo | Effect of Heat-Treatment on the Solubility and Viscosity of Salt-Extracted Protein from Mature Chum Salmon Oncorhynchus keta | 産卵回帰シロサケの塩抽出タンパク質の溶解性と粘性に及ぼす加熱処理の影響 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1993 |
article | 羽田野, 六男; 出口, 大介; 高橋, 是太郎 | 脂質簡易抽出法併用による魚肉脂質の酸化度評価 | Assessment of Fish Muscle Lipid Oxidation in Combination with Rapid Lipid Extraction | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1993 |
article | 澤田, 哲志; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男 | マグロ、カツオ眼窩油のトリグリセリド組成 | Triglyceride Composition of Tuna and Bonito Orbital Fats | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1993 |
article | 細川, 雅史; 大島, 宏哲; 甲野, 裕之; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男; 小田島, 粛夫 | ホスホリパーゼA2による高度不飽和脂肪酸含有ホスファチジルコリンの合成と細胞分化誘導作用に及ぼす影響 | Synthesis of Phosphatidylcholine Containing Highly Unsaturated Fatty Acid by Phospholipase A2 and Effect on Retinoic Acid Induced Differentiation of HL-60 Cells | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1993 |
bulletin (article) | 高橋, 是太郎; 南山, 卓範; 小坂, 尚弘; 羽田野, 六男; 小林, 源司 | 産卵回帰シロサケの致死条件と死後変化 | Slaughter Conditions of Fall Chum Salmon Associated with the Elapse of Quality Changes after Death | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1992 |
article | 澤田, 哲志; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男 | 逆相系高速液体クロマトグラフィーによる高度不飽和脂肪酸含有トリグリセリド分子種の分離改善に及ぼすカラム温度の影響 | Effect of Column Temperature on Improvement of Resolution in Separating Triglyceride Molecular Species Containing Highly Unsaturated Fatty Acids by Reverse Phase High Performance Liquid Chromatography | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1992 |
article | 細川, 雅史; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男; 江木, 衷 | 工業用ホスホリパーゼA2による高度不飽和脂肪酸含有リン脂質の合成 | Polyunsaturated Fatty Phosphatide Synthesis by Industrial Phospholipase A2 | 日本食品工業学会誌 | Journal of food science and technology | 1991 |
article | 長田, 恭一; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男; 細川, 雅史 | リパーゼを用いて合成した高度不飽和脂肪酸含有油脂の分子種 | Molecular Species of the Enzymatically Synthesized Polyunsaturated Fatty Acid Rich Triglyceride | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1991 |
article | 長田, 恭一; 高橋, 是太郎; 羽田野, 六男 | 微生物由来固定化リパーゼによるいわし油の改質 | Modification of Sardine Oil by Immobilized Bacterial Lipase | 油化学 | Journal of Japan Oil Chemist's Society | 20-Jul-1990 |
article | Osada, Kyoichi; Takahashi, Koretaro; Hatano, Mutsuo | Hydrolysis and Synthesis of Icosapentaenoic Acid-Docosahexaenoic Acid Rich Oil by Lipase TOYO (Chromobacterium viscosum) | リパーゼTOYO (Chromobacterium viscosum) によるイコサペンタエン酸とドコサヘキサエン酸含有油脂の加水分解と合成 | 油化学 | Journal of Japan Oil Chemist's Society | 20-Jan-1990 |
article | 羽田野, 六男; 飯田, 遙; 堰, 圭介; 高橋, 是太郎 | マガキ凍結貯蔵中の不快味の発生と変色 | Occurrence of Unacceptable Taste and Coloring of Giant Pacific Oyster | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1990 |
article | 羽田野, 六男; 高橋, 是太郎; 大西, あゆみ; 亀山, 喜明 | 産卵回帰シロサケの体表色の画像処理による品質判定 | Quality Standardization of Fall Chum Salmon by Digital Image Processor | 日本水産学会誌 | Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries | 1989 |
bulletin (article) | Ando, Seiichi; Kodama, Hirohito; Kawai, Yuji; Hatano, Mutsuo | Analysis of Purine Nucleotides by High Performance Liquid Chromatography:Its application for anadromous salmonid fishes | 高速液体クロマトグラフィーによるサケ科魚類酸可溶性ヌクレオチド類の分析 | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1988 |
bulletin (article) | 川合, 祐史; 野俣, 洋; 羽田野, 六男 | 多獲性多脂魚タンパク質の高度利用:Ⅵ.マイワシ筋肉の直接サクシニル化物の調製とサクシニル化タンパク質の微生物による利用 | Developments in the Protein Utilization of Abundantly Caught Fatty Fish:Ⅵ. Preparation of succinylated total protein from sardine muscle and utilization of the modified protein by microorganisms | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1988 |
bulletin (article) | 羽田野, 六男; 高橋, 是太郎; 高間, 貞敏; 中島, 登三 | 秋サケ肉質の官能評価 | Sensory Evaluation of the Flesh Quality of Fall Chum Salmon | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1987 |