|
Hokkaido University Collection of Scholarly and Academic Papers >
Showing results 21 to 40 of 82
Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date | article | FUJIKAWA, Sakiko; KAWAMURA, Shuso; FUJITA, Hideo; DOI, Takamasa; OKADA, Keiji; HOMMA, Kota; TSUCHIYA, Fujio | Utilization of Snow Piles Removed from Streets Downtown for Cooling a Rice Storehouse | 都市排雪の雪山を活用した米倉庫の冷却 | 低温生物工学会誌 | Cryobiology and Cryotechnology | 2010 |
article | 藤田, 秀夫; 川村, 周三; 吉田, 慎一 | 米共同乾燥調製施設における近赤外分光法による米成分分析の精度 | Accuracy of Determination of Rice Constituent Contents by Near-infrared Spectroscopy at Rice Grain Elevators | 農業機械学会北海道支部会報 | - | 2010 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三 | 理化学測定法による市販精米の食味の推定 | Mathematical Model for Predicting Eating Quality of Commercially Milled Rice from Physicochemical Properties | 日本食品科学工学会誌 | Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi | May-2009 |
article | 川崎, 正隆; 川村, 周三; 中辻, 浩喜; 夏賀, 元康 | 近赤外分光法による搾乳時乳質の連続測定(第2報) : 搾乳時の乳質の測定精度 | Near-Infrared Spectroscopy for Online Real-Time Monitoring of Milk Quality during Milking (Part 2) : Precision and Accuracy of Calibration Models to Assess Milk Quality during Milking | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2009 |
article | 藤田, 秀夫; 川村, 周三 | 小麦共同乾燥調製施設における近赤外分光法による小麦成分分析の精度 | Accuracy of Determination of Wheat Constituent Contents by Near-infrared Spectroscopy at Wheat Grain Elevators | 農業機械学会北海道支部会報 | - | 2009 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三 | 北海道米と府県米の品質と食味の評価 | Grain Quality and Eating Quality of Rice Grown in Hokkaido and in Other Prefectures of Japan | 日本作物学会紀事 | Japanese Journal of Crop Science | 2009 |
article | 川崎, 正隆; 川村, 周三; 中辻, 浩喜; 夏賀, 元康 | 近赤外分光法による搾乳時乳質の連続測定(第1報) : 乳質測定装置の精度および生乳の温度変動が精度に与える影響 | Near-Infrared Spectroscopy for Online Real-Time Monitoring of Milk Quality during Milking (Part 1) : Precision and Accuracy of Near-Infrared Spectroscopy for Determining Milk Constituent Contents and Influence of Milk Temperature on Performance of Calibration Models | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2009 |
article | 川村, 周三 | 継続的な食味試験でわかった北海道米の実力。 | - | 北のごはん倶楽部 | - | Nov-2008 |
article (author version) | Kawasaki, Masataka; Kawamura, Shuso; Tsukahara, Maki; Morita, Shigeru; Komiya, Michio; Natsuga, Motoyasu | Near-infrared spectroscopic sensing system for on-line milk quality assessment in a milking robot | - | Computers and Electronics in Agriculture | - | 1-Aug-2008 |
article | 川村, 周三 | パーボイルドライスの製造法と品質食味 | - | 精米工業 | - | Jul-2008 |
article | 川村, 周三 | 「北海道米がおいしくなった」 : お米の収穫後(ポストハーベスト)技術 | - | グリーンレポート | - | Jun-2008 |
article | Sun, Hui-xian; Kawamura, Shuso; Himoto, Jun-ichi; Itoh, Kazuhiko; Wada, Tatsuhiko; Kimura, Toshinori | Effects of Ohmic Heating on Microbial Counts and Denaturation of Proteins in Milk | - | Food Science and Technology Research | - | Mar-2008 |
article | 川村, 周三; 横江, 未央 | 「田んぼの稲が白いご飯になるまで」 : 第7回 : 米の味、コシヒカリは本当に一番美味しいの? 北海道米は美味しくないの? | - | 精米工業 | - | Mar-2008 |
article | 川村, 周三; 横江, 未央 | 「田んぼの稲が白いご飯になるまで」 : 第6回 : 精白米の賞味期限の設定 | - | 精米工業 | - | Jan-2008 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三 | 精米の賞味期限の設定 (第1報) : 貯蔵中の理化学特性の変化 | Determination of Shelf Life of Milled Rice (Part 1) : Changes in Physicochemical Properties of Milled Rice during Storage | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2008 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三 | 精米の賞味期限の設定 (第2報) : 貯蔵中の食味の変化 | Determination of Shelf Life of Milled Rice (Part 2) : Changes in Eating Quality of Milled Rice during Storage | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2008 |
article | 川村, 周三; 横江, 未央 | 「田んぼの稲が白いご飯になるまで」 : 第5回 : 無洗米の品質特性と貯蔵性 | - | 精米工業 | - | Nov-2007 |
article | 川村, 周三; 竹倉, 憲弘; 竹中, 秀行 | 「田んぼの稲が白いご飯になるまで」 : 第4回 : 粒厚選別と色彩選別とを併用した玄米の精選別 | - | 精米工業 | - | Sep-2007 |
article | 川村, 周三; 竹倉, 憲弘 | 「田んぼの稲が白いご飯になるまで」 : 第3回 : 自然の寒さを利用した籾の超低温貯蔵 | - | 精米工業 | - | May-2007 |
article | 川村, 周三; 竹倉, 憲弘 | 「田んぼの稲が白いご飯になるまで」 : 第2回 : 貯蔵のための籾の精選別 | - | 精米工業 | - | Mar-2007 |
Showing results 21 to 40 of 82
|