Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 藤井, 豊 | カマボコ表面よりのネト細菌の侵入速度 | Velocity of Invasion of Bacteria from the Point of the Slime (“Neto”) formed on the Surface of the Fish Jelly Product, (“Kamaboko”) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1958 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究:第16報 スルメ製造に関する研究(其の八) スルメ製造中に生成されるアミン類について | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅥ. On the manufacture of dried squid meat (8) Amines produced in dried squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1958 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 長沢, 善雄; 金石, 和哉; 杉山, 隆 | イカ完全利用に関する研究:第15報 スルメ製造に関する研究(其の七) 雨イカ防止に関する研究 | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅤ. “Rained-on Dried Squid” (“Amaika”) and Methods for Preventing the Occurrence | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 富田, 幸二 | イカ完全利用に関する研究:第13報 スルメ製造に関する研究(其の五) 原料イカの鮮度とスルメ製品々質との関係 | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅢ. Relation between the freshness of raw squid and the quality of the merchandise of the dried squid | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 長沢, 善雄; 竹内, 敏夫; 杉山, 隆 | イカ完全利用に関する研究:第14報 スルメ製造に関する研究(其の六) スルメ製造時におけるイカ肉の乾燥度と腐敗性との関係 | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅣ. Relation between the water content of squid meat and putrefaction during the drying of squid | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 石子, 博敏; 藤井, 豊; 谷地, 健二郎 | イカ完全利用に関する研究:第12報 夏イカ肉と秋イカ肉の分解性の差異に関する研究 | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅡ. On the difference of decomposable velocities of summer and autumn squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第4報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (4)サケ冷凍貯蔵中の窒素量の変化 | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅳ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (4) Changes in the various types of nitrogen in salmon meat during cold storage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第1報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (1)冷凍魚を原料とした罐詰の異臭成分について | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅰ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (1) Chemical components of the odor of canned salmon made from frozen fish | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第2報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (2)冷蔵室内の臭気について | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅱ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (2) On the particular odor in the refrigerated warehouse | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第3報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (3)サケ冷凍貯蔵中の油脂の変化 | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅲ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (3) On the oxidative rancidity of salmon fats during cold storage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第5報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (5)サケ冷凍貯蔵中の揮発性物質の消長 | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅴ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (5) Changes in the volatile compounds in salmon meat during cold storage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 紀谷, 忠彦 | 罐詰工場の細菌汚染並びに消毒に関する研究:第2報 罐詰工場におけるサリノール消毒の効果 | Studies on Bacterial Contamination and Disinfection in Canneries:Ⅱ. Disinfective effect of sodium hypochlorite in canneries | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1954 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 紀谷, 忠彦 | 罐詰工場の細菌汚染並びにその消毒に関する研究:第1報 罐詰工場における細菌汚染度 | Studies on Bacterial Contamination and Disinfection in Canneries:Ⅰ. Bacterial contamination in canneries | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1954 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 川南, 不止夫; 八木, 忠夫 | ホツケ肉の腐敗に関する研究:第1報 ホツケ肉の腐敗速度並びに製品原料としての鮮度限界に関する研究 | Studies on the Decomposition of Atka Mackerel (Pleurogrammus azonus, “Hokke” in Japanese) Meat:Ⅰ. On the velocity of bacterial decomposition of Atka mackerel meat and the limit of freshness of the meat as the raw material | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1954 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 子野日, 衛 | カニ罐詰の細菌学的研究:第3報 二三のカニ罐詰の膨脹に就て(その3) | Bacteriological Studies on Canned Crab:Ⅲ. Bacteriological studies on the swelling of canned crab (3) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1954 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 西村, 誠吾 | カニ罐詰の細菌学的研究:第2報 二三のカニ罐詰の膨脹に就て(その2) | Bacteriological Studies on Canned Crab:Ⅱ. Bacteriological studies on the swelling of canned crab (2) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1954 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 八木, 忠夫 | サンマ水煮並にトマト・ソース漬罐詰における原料鮮度と製品々質との関係 | The Relation between the Freshness Degree of Raw Saury (Cololabis saira (BREVOORT)) and the Qualities of Canned Boiled Saury and of Canned Tomato-Sauced Saury | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1954 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 手塚, 一世 | カニ罐詰の細菌学的研究:第4報 タラバガニ罐詰の膨張罐より分離せる細菌の胞子濃度と殺菌程度との関係 | Bacteriological Studies on Canned Crab:Ⅳ. The relation between the degree of sterilization and the concentration of the bacterial spore suspension which was isolated from “swelled canned crab” | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1954 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 小山, 光 | 大腸菌群の水産食品中に於ける分布の研究:第2報 函館近海に於て漁獲されるスルメイカに於ける腸球菌の分布について | Studies on the Coli-Group Distributed in Marine Foods:Ⅱ. Enterococci in squid (Ommastrephes sloani pacificus) caught in the sea near Hakodate | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1954 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 沼倉, 忠弘 | イカ完全利用に関する研究:第11報 スルメ製造に関する研究(其の四) スルメ製造中における「ムレ」に就て | STUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅠ. STUDIES ON THE MANUFACTURE OF “SURUME” (DRIED SQUID) (4) ON THE MUSTINESS OF SQUID MEAT DURING ITS DRYING | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1954 |