Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 大石, 圭一; 飯田, 優 | いか食中毒の生化学的研究:第1報 貯蔵中に於けるアミン類の変化 | Biochemical Studies on Squid Meat Food Poisoning:Ⅰ. Identification of amines in squid meat during the period of preservation. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1957 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 大石, 圭一; 飯田, 優 | いか食中毒の生化学的研究:第2報 生成アミン類の消長に就いて | Biochemical Studies on Squid Meat Food Poisoning:Ⅱ. Increase and decline of amines of squid meat during preservation. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1957 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 飯田, 優 | イカ食中毒の生化学的研究:第3報 イカ肉アミン類の人血清アセチルコリン・エステラーゼに及ぼす影響 | Biochemical Studies on Squid Meat Food Poisoning:Ⅲ. The effect of amines of squid meat on the activity of human serum acetylcholinesterase | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1959 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 飯田, 優 | イカ食中毒の生化学的研究:第4報 イカ肉並びに牛、豚等の獣肉のアミン類が人血清アセチルコリンヱステラーゼに及ぼす阻害作用 | Biochemical Studies on Squid Meat Food Poisoning:Ⅳ. The inhibition of human serum acetylcholinesterase by the amines of squid meat, beef and hog-flesh | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1959 |
bulletin (article) | 奥村, 彩子; 村田, 喜一; 高木, 光造; 大石, 圭一 | エゾボラ,オオカラフトバイおよびアヤボラの可食部のアミノ酸組成 | Amino Acid Composition of Three Species of Sea-Snails, Neptunea poycostata, Buccinum verkruzeni, and Fusitriton oregonesis | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1966 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 村田, 喜一 | 海藻の窒素同化機構に関する研究-Ⅵ:海藻の部位及び体長による硝酸還元酵素作用力の消長 | Studies on the Mechanism of Nitrogen Assimilation in Marine Algae-Ⅵ:The variation of nitrate reductase activity according to the portions and to the frond length of some marine algae | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1955 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 村田, 喜一 | 海藻の窒素同化機構に関する研究-Ⅱ:各種海藻の硝酸還元酵素作用力に就て | STUDIES ON THE MECHANISM OF NITROGEN ASSIMILATION IN MARINE ALGAE-Ⅱ:On the Nitrate Reductase Activity in Various Species of Marine Algae | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1954 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 村田, 喜一 | 海藻の窒素同化機構に関する研究-Ⅶ:硝酸還元酵素に対する阻害剤の影響 | Studies on the Mechanism of Nitrogen Assimilation in Marine Algae-Ⅶ:Effect of various inhibitors on nitrate reductase | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1955 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 村田, 喜一 | 海藻の窒素同化機構に関する研究-Ⅲ:硝酸還元酵素の最適pHに就て | STUDIES ON THE MECHANISM OF NITROGEN ASSIMILATION IN MARINE ALGAE-Ⅲ:On the Optimum pH of the Nitrate Reductase in Some Species of Marine Algae | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1954 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 村田, 喜一 | 海藻の窒素同化機構に関する研究-Ⅳ:硝酸還元酵素の最適温度に就て | Studies on the Mechanism of Nitrogen Assimilation in Marine Algae-Ⅳ:On the optimum temperature of the nitrate reductase in some species of marine algae | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1954 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 村田, 喜一 | 海藻の窒素同化機構に関する研究-Ⅴ:硝酸還元酵素の水素供与体に就て | Studies on the Mechanism of Nitrogen Assimilation in Marine Algae-Ⅴ:On the hydrogen donator of nitrate reductase | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1954 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 村田, 喜一 | 海藻の窒素同化機構に関する研究-Ⅷ:硝酸還元酵素の中間水素伝達体に就て | Studies on the Mechanism of Nitrogen Assimilation in Marine Algae-Ⅷ:On the electron carrier of nitrate reductase in Porphyra yezoensis | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1955 |
bulletin (article) | 高木, 光造; 村田, 喜一 | 海藻の窒素同化機構に関する研究-Ⅰ:硝酸還元酵素作用力測定法に就て | STUDIES ON THE MECHANISM OF NITROGEN ASSIMILATION IN MARINE ALGAE-1:On the Measurement of Nitrate Reductase Activity | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1954 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 大石, 圭一 | 魚肉研究法の基礎的檢討:1.魚體の各部分比に就いて | FUNDAMENTAL EXAMINATION FOR STUDIES ON FISH MEAT.:PART Ⅰ. ON THE GRAVIMETRIC CONSTITUTION OF FISH BODY | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1952 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 大石, 圭一 | 魚肉研究法の基礎的檢討:2.魚肉腐敗研究法の一考察(サメ肉の使用について) | FUNDAMENTAL EXAMINATION FOR STUDYING FISH MEAT.:Ⅱ. A NEW METHOD FOR ESTIMATING THE PUTREFACTION OF FISH MEAT. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1952 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 田村, 祐子; 佐坂, 欣二; 村田, 喜一 | 昆布の品質:第1報 昆布の品質判定 | Quality of Edible Seaweeds belonging to the Laminariaceae:1. Evaluation of the quality | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1959 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 大石, 圭一; 田村, 祐子; 金井, 英治; 和田, 幸子; 柴田, 一郎; 木村, 喬久 | 昆布の品質:第2報 マコンブの品質に対する検討 | Quality of Edible Seaweeds belonging to the Laminariaceae:2. Studies on the quality of Laminaria japonica. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1959 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 荒木, 功; 村田, 喜一 | 水産動物筋肉の生化学的研究:第1報 ホタテ貝柱煮熟液に溶存する5'-アデニール酸について | Biochemical Studies on Muscle of Sea Animals:Ⅰ. On adenylic acid in the boiled liquor with the muscle of scallop, Pecten yessoensis | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1961 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 荒木, 功; 村田, 喜一; 大石, 圭一 | 水産動物筋肉の生化学的研究:第2報 ホタテ貝柱の変色度の表示法について | Biochemical Studies on the Muscle of Sea Animals:Ⅱ. On color-evaluation of hotate-kaibashira adductor muscle of scallop (Pecten yessoensis) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1961 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 大石, 圭一; 村田, 喜一 | 水産動物筋肉の生化学的研究:第3報 褐変ホタテ貝柱より分離した一着色物質について | Biochemical Studies on Muscle of Sea Animals:Ⅲ. On a compound isolated from discolored Hotate-kaibashira, dried adductor muscle of scallop (Pecten yessoensis) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |