Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
article | 川村, 周三 | 冷やせば美味しい米の味 : 米の低温貯蔵・超低温貯蔵のすゝめ(すすめ) | - | 美味技術研究会誌 | - | 2011 |
article | 竹倉, 憲弘; 川村, 周三; 竹中, 秀行; 伊藤, 和彦 | 粒厚選別と色彩選別とを組み合わせた玄米選別技術の開発 | Development of Technique for Sorting Brown Rice by Combined Use of Thickness Grader and Color Sorter | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2004 |
article | 藤川, 咲子; 川村, 周三 | 理化学特性と官能評価による飲用牛乳の食味評価 | Taste Evaluation of Drinking Milk by Physicochemical Properties and Sensory Determinations | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2013 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三 | 理化学測定法による市販精米の食味の推定 | Mathematical Model for Predicting Eating Quality of Commercially Milled Rice from Physicochemical Properties | 日本食品科学工学会誌 | Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi | May-2009 |
article | 竹倉, 憲弘; 川村, 周三; 伊藤, 和彦 | 籾摺方式が貯蔵後の玄米の品質に与える影響 | Influence of Difference in Hulling Systems on Quality of Brown Rice after Storage | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2004 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三; 樋元, 淳一; 伊藤, 和彦 | 無洗米の品質特性と貯蔵性 (第2報) : 高歩留無洗米の品質特性と貯蔵性 | Quality Characteristics and Storage Properties of Rinse-Free Rice (Part 2) : Quality Characteristics and Storage Properties of Rinse-Free Rice with High Milling Yield | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2005 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三; 樋元, 淳一; 伊藤, 和彦 | 無洗米の品質特性と貯蔵性 (第1報) : 普通精米および調製法の異なる無洗米の品質特性と貯蔵性 | Quality Characteristics and Storage Properties of Rinse-Free Rice (Part 1) : Quality Characteristics and Storage Properties of Conventional Milled Rice and Rinse-Free Rice Processed by Different Methods | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2005 |
article | 川村, 周三 | 北海道米食味向上の軌跡とその実力 | - | 農家の友 | - | Aug-2010 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三 | 北海道米と府県米の品質と食味の評価 | Grain Quality and Eating Quality of Rice Grown in Hokkaido and in Other Prefectures of Japan | 日本作物学会紀事 | Japanese Journal of Crop Science | 2009 |
article | 川村, 周三 | 「北海道米がおいしくなった」 : お米の収穫後(ポストハーベスト)技術 | - | グリーンレポート | - | Jun-2008 |
article | 川村, 周三 | 北海道における米のポストハーベスト技術に関する研究 | Development of Postharvest Techniques for Producing High-quality Rice in Hokkaido | 農業機械学会北海道支部会報 | - | 2002 |
article | 川村, 周三 | 北海道における新規籾貯蔵技術の確立と普及 : 寒冷外気を利用した籾の超低温貯蔵 : カントリーエレベータの稼働運営状況の調査 | Development and Extension of Novel Techniques for Storing Rough Rice in Hokkaido : On-Farm Storage Techniques for Rough Rice at Temperature below Ice Point (i.e. Super Low-Temperature Storage) Using Aeration of Fresh Chilly Air in Winter : Investigations on Operation and Management of a Grain Elevator in Hokkaido | 北海道農業施設 | Journal of the Agricultural Structures of Hokkaido | Mar-2002 |
article | 川村, 周三 | 北海道における新規籾貯蔵技術の確立 : 貯蔵のための籾精選別システムおよび寒冷気候を利用した超低温貯蔵による米の高品質保持技術 | - | 北海道農業施設 | - | Jun-2000 |
article | 川村, 周三 | 北海道から発信するフード・イノベーション : 北海道米の食味向上の軌跡と奇跡 | Technical Innovation for Food Production Originated from Hokkaido : Wonder of the History of Eating Quality Improvement of Hokkaido Grown Rice | 学術の動向 | TRENDS IN THE SCIENCES | Jan-2012 |
article | 藤田, 秀夫; 川村, 周三; 吉田, 慎一 | 米共同乾燥調製施設における近赤外分光法による米成分分析の精度 | Accuracy of Determination of Rice Constituent Contents by Near-infrared Spectroscopy at Rice Grain Elevators | 農業機械学会北海道支部会報 | - | 2010 |
article | 川村, 周三 | 米の高品質貯蔵技術 | Rice Storage Techniques for Preserving High Quality | 農業機械学会誌 | JOURNAL of the JAPANESE SOCIETY of AGRICULTURAL MACHINERY | 2005 |
article | 横江, 未央; 川村, 周三 | 米の官能評価に対するパネルの地域間差と年齢間差およびパネル数の影響 | Effect of Number of Panelists and Variances in Region and Ages of Panelists on Rice Sensory Evaluation | 農業食料工学会誌 | Journal of the Japanese Society of Agricultural Machinery and Food Engineers | 2014 |
article | 川村, 周三 | 米の外観品質・食味研究の最前線[26] : 北海道米の食味向上のあゆみ | - | 農業および園芸 | - | 2013 |
article | 川村, 周三 | 米の外観品質・食味研究の最前線[25] : 米の収穫後技術による品質食味の向上 : 籾の超低温貯蔵と玄米の精選別 | - | 農業および園芸 | - | 2013 |
article | 川村, 周三 | 米の外観品質・食味研究の最前線[24] : 米の収穫後技術による品質食味の向上 : 自動品質検査と籾の精選別 | - | 農業および園芸 | - | 2013 |