Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 岡, 重美; 飯田, 優; 小松, 一郎; 二瓶, 幹雄; 小泉, 恭三 | いか塩辛低塩化の食品衛生学的研究 | Food Hygiene on the Low Salt Content of Squid Shiokara | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1987 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 大石, 圭一; 飯田, 優 | いか食中毒の生化学的研究:第1報 貯蔵中に於けるアミン類の変化 | Biochemical Studies on Squid Meat Food Poisoning:Ⅰ. Identification of amines in squid meat during the period of preservation. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1957 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 大石, 圭一; 飯田, 優 | いか食中毒の生化学的研究:第2報 生成アミン類の消長に就いて | Biochemical Studies on Squid Meat Food Poisoning:Ⅱ. Increase and decline of amines of squid meat during preservation. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1957 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 岡, 重美; 大黒, 徹; 大石, 圭一 | アニサキス幼虫の活力に及ぼす酢酸および食酢の影響 | Effect of Acetic Acid Reagent and Vinegar on the Activity of Anisakis Larva | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1987 |
bulletin (article) | 奥村, 彩子; 村田, 喜一; 高木, 光造; 大石, 圭一 | エゾボラ,オオカラフトバイおよびアヤボラの可食部のアミノ酸組成 | Amino Acid Composition of Three Species of Sea-Snails, Neptunea poycostata, Buccinum verkruzeni, and Fusitriton oregonesis | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1966 |
bulletin (article) | 野村, 保友; 大石, 圭一 | ワカメ(Undaria pinnatifida)葉体中のヒ素の分布 | Distribution of Arsenic in Fronds “Wakame” Undaria pinnatifida | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1987 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 北爪, 博彦 | 延喜式における海産物,特に昆布について | On the Significance of Marine Products, especially Frequency of the Words Concerning Kombu in the Code of Law; Engishiki | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1987 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 奥村, 彩子 | 魚肉の嗜好に関する研究:第1報 アメリカ人について | Likes and dislikes of fish meat:Part 1. By some Americans | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1963 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 田村, 祐子; 奥村, 彩子 | 魚肉の嗜好に関する研究:第2報 函館のある人々 | Likes and Dislikes of Fish Meat:Part 2. By some Japanese in Hakodate | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 奥村, 彩子 | 魚肉の嗜好に関する研究:第3報 日米人の比較 | Likes and Dislikes of Fish Meat:Part 3. Comparison between Japanese and Americans | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 大石, 圭一 | 魚肉研究法の基礎的檢討:1.魚體の各部分比に就いて | FUNDAMENTAL EXAMINATION FOR STUDIES ON FISH MEAT.:PART Ⅰ. ON THE GRAVIMETRIC CONSTITUTION OF FISH BODY | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1952 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 大石, 圭一 | 魚肉研究法の基礎的檢討:2.魚肉腐敗研究法の一考察(サメ肉の使用について) | FUNDAMENTAL EXAMINATION FOR STUDYING FISH MEAT.:Ⅱ. A NEW METHOD FOR ESTIMATING THE PUTREFACTION OF FISH MEAT. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1952 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 田村, 祐子; 佐坂, 欣二; 村田, 喜一 | 昆布の品質:第1報 昆布の品質判定 | Quality of Edible Seaweeds belonging to the Laminariaceae:1. Evaluation of the quality | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1959 |
bulletin (article) | 村田, 喜一; 大石, 圭一; 田村, 祐子; 金井, 英治; 和田, 幸子; 柴田, 一郎; 木村, 喬久 | 昆布の品質:第2報 マコンブの品質に対する検討 | Quality of Edible Seaweeds belonging to the Laminariaceae:2. Studies on the quality of Laminaria japonica. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1959 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 蛇沼, 俊二 | 昆布食類型分布の研究:Ⅳ.K-Tダイヤグラム上の類型分布 | Studies on the Kombu Eating Habit in Japan:Ⅳ. Distribution of the kombu eating patterns on the K-T Diagram | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1990 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 菊地, 満美; 小林, 良一; 須藤, 暁美 | 昆布食類型分布の研究:Ⅰ.昆布食実態の分析 | Studies on the Distribution of the Kelp Eating Habit in Japan:Ⅰ. Statistical analysis of the processed kelp and kelp-tsukudani consumption for eight years | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1982 |
bulletin (article) | 大石, 圭一 | 昆布食類型分布の研究:Ⅱ.昆布食類型分布の歴史的意義づけ | Studies on the Distribution of the Kelp Eating Habit in Japan:Ⅱ. Historical meanings of the patterns of kelp eating habits | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1982 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 三崎, 直彦 | 昆布食類型分布の研究:Ⅲ.東北地方における漉昆布食の類型-知名度の分布 | Studies on the Distribution of the Kelp Eating Habit in Japan:Ⅲ. Suki-kombu eating pattern in the Tohoku district | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Mar-1983 |
bulletin (article) | 北爪, 博彦; 大石, 圭一 | 昆布葉体中のヒ素の分布 | Arsenic Distribution in Two Species Kombu, Laminaria japonica and Kjellmaniella crassiforia from Hakodate | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1987 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 荒木, 功; 村田, 喜一; 大石, 圭一 | 水産動物筋肉の生化学的研究:第2報 ホタテ貝柱の変色度の表示法について | Biochemical Studies on the Muscle of Sea Animals:Ⅱ. On color-evaluation of hotate-kaibashira adductor muscle of scallop (Pecten yessoensis) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1961 |