Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 蛇沼, 俊二 | 昆布食類型分布の研究:Ⅳ.K-Tダイヤグラム上の類型分布 | Studies on the Kombu Eating Habit in Japan:Ⅳ. Distribution of the kombu eating patterns on the K-T Diagram | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1990 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 岡, 重美; 大黒, 徹; 大石, 圭一 | アニサキス幼虫の活力に及ぼす酢酸および食酢の影響 | Effect of Acetic Acid Reagent and Vinegar on the Activity of Anisakis Larva | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1987 |
bulletin (article) | 北爪, 博彦; 大石, 圭一 | 昆布葉体中のヒ素の分布 | Arsenic Distribution in Two Species Kombu, Laminaria japonica and Kjellmaniella crassiforia from Hakodate | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1987 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 岡, 重美; 飯田, 優; 小松, 一郎; 二瓶, 幹雄; 小泉, 恭三 | いか塩辛低塩化の食品衛生学的研究 | Food Hygiene on the Low Salt Content of Squid Shiokara | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1987 |
bulletin (article) | 野村, 保友; 大石, 圭一 | ワカメ(Undaria pinnatifida)葉体中のヒ素の分布 | Distribution of Arsenic in Fronds “Wakame” Undaria pinnatifida | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1987 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 北爪, 博彦 | 延喜式における海産物,特に昆布について | On the Significance of Marine Products, especially Frequency of the Words Concerning Kombu in the Code of Law; Engishiki | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1987 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 原田, 武夫; 北爪, 博彦 | 明治6年における函館の昆布市場:高田家文書の断片を資料として | On the Hakodate Kombu Market in 1873, according to Seventeen Loan Documents of the Takada Family | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1986 |
bulletin (article) | 浅川, 学; 飯田, 優; 大石, 圭一 | 麻ひ性貝毒成分の加圧加熱処理による組成変化について:毒化ホタテガイの缶詰加工に関連して | Studies on PSP (Paralytic Shellfish Poison) Compositions When Heated under Pressure as Related to the Canning Process of Toxic Scallops | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1986 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 三崎, 直彦 | 昆布食類型分布の研究:Ⅲ.東北地方における漉昆布食の類型-知名度の分布 | Studies on the Distribution of the Kelp Eating Habit in Japan:Ⅲ. Suki-kombu eating pattern in the Tohoku district | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Mar-1983 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 菊地, 満美; 小林, 良一; 須藤, 暁美 | 昆布食類型分布の研究:Ⅰ.昆布食実態の分析 | Studies on the Distribution of the Kelp Eating Habit in Japan:Ⅰ. Statistical analysis of the processed kelp and kelp-tsukudani consumption for eight years | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1982 |
bulletin (article) | 大石, 圭一 | 昆布食類型分布の研究:Ⅱ.昆布食類型分布の歴史的意義づけ | Studies on the Distribution of the Kelp Eating Habit in Japan:Ⅱ. Historical meanings of the patterns of kelp eating habits | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1982 |
bulletin (article) | 奥村, 彩子; 村田, 喜一; 高木, 光造; 大石, 圭一 | エゾボラ,オオカラフトバイおよびアヤボラの可食部のアミノ酸組成 | Amino Acid Composition of Three Species of Sea-Snails, Neptunea poycostata, Buccinum verkruzeni, and Fusitriton oregonesis | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1966 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 奥村, 彩子 | 魚肉の嗜好に関する研究:第3報 日米人の比較 | Likes and Dislikes of Fish Meat:Part 3. Comparison between Japanese and Americans | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 大石, 圭一; 村田, 喜一 | 水産動物筋肉の生化学的研究:第3報 褐変ホタテ貝柱より分離した一着色物質について | Biochemical Studies on Muscle of Sea Animals:Ⅲ. On a compound isolated from discolored Hotate-kaibashira, dried adductor muscle of scallop (Pecten yessoensis) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 田村, 祐子; 奥村, 彩子 | 魚肉の嗜好に関する研究:第2報 函館のある人々 | Likes and Dislikes of Fish Meat:Part 2. By some Japanese in Hakodate | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |
bulletin (article) | 大石, 圭一; 奥村, 彩子 | 魚肉の嗜好に関する研究:第1報 アメリカ人について | Likes and dislikes of fish meat:Part 1. By some Americans | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1963 |
bulletin (article) | 飯田, 優; 荒木, 功; 村田, 喜一; 大石, 圭一 | 水産動物筋肉の生化学的研究:第2報 ホタテ貝柱の変色度の表示法について | Biochemical Studies on the Muscle of Sea Animals:Ⅱ. On color-evaluation of hotate-kaibashira adductor muscle of scallop (Pecten yessoensis) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1961 |
bulletin (article) | 大石, 圭一 | 函館産カレイ類の品質:第3報 品質を決定する要因 6 品質とエキスアミノ酸組成 | Quality of Flatfish from Hakodate:Part 3. Factors deciding the quality 6. Relations between the quality and the amino acid composition of the muscle extractives | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1960 |
bulletin (article) | 大石, 圭一 | 函館産カレイ類の品質:第3報 品質を決定する要因 4 品質と酸可溶燐 | Quality of Flatfish from Hakodate:Part 3. The factors deciding the quality 4. Relations between the quality and the amount of acid soluble phosphorus | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1959 |
bulletin (article) | 大石, 圭一 | 函館産カレイ類の品質:第3報 品質を決定する要因 5 品質とエキス窒素との関係 | Quality of Flatfish from Hakodate:Part 3. The factors deciding the quality 5. Relations between the quality and the extractive nitrogen | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1959 |