Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究(第21報):イカ燻製の製造について(3) | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus) (ⅩⅩⅠ):Manufacture of smoked squid meat (3) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究(第23報):イカ燻製の製造について(5) 防黴剤塗装包装紙による貯蔵効果 | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅢ. The manufacture of smoked squid meat (5) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究(第24報):イカ燻製の製造について(6) 製造工場の防黴消毒 | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅣ. The manufacture of smoked squid meat (6) Cleaning of squid processing factory in order to prevent the growth of mold | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1965 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | イカ完全利用に関する研究(第25報):イカ珍味品製造におけるソルビン酸の適正使用法について | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅤ. A direction for use of sorbic acid to seasoned squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1965 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究:(第19報) イカ燻製の製造について(1) | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):(ⅩⅨ) Manufacture of smoked squid meat (1) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1963 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究:(第22報) イカ燻製の製造について(4) イカ燻製包装品の加熱殺菌について | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅡ. Manufacture of smoked squid meat-(4) Heat sterilization of smoked squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 石子, 博敏; 藤井, 豊; 谷地, 健二郎 | イカ完全利用に関する研究:第12報 夏イカ肉と秋イカ肉の分解性の差異に関する研究 | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅡ. On the difference of decomposable velocities of summer and autumn squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 富田, 幸二 | イカ完全利用に関する研究:第13報 スルメ製造に関する研究(其の五) 原料イカの鮮度とスルメ製品々質との関係 | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅢ. Relation between the freshness of raw squid and the quality of the merchandise of the dried squid | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究:第16報 スルメ製造に関する研究(其の八) スルメ製造中に生成されるアミン類について | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅥ. On the manufacture of dried squid meat (8) Amines produced in dried squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1958 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 福島, 誠吾; 谷川, 英一 | イカ完全利用に関する研究:第18報 塩乾しスルメの製造について | Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅧ. On the manufacture of salted dried squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1959 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 工藤, 駿一; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究:第9報 スルメ製造に関する研究(其の二) スルメ貯蔵中に生成する白色粉末樣物質について | STUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID:Ⅸ. STUDIES ON THE MANUFACTURE OF “SURUME” (DRIED SQUID) (2) THE CHEMICAL COMPOSITION OF WHITE-FLOUR ON THE SURFACE OF “SURUME” | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1953 |
bulletin (article) | 元廣, 輝重 | グリコーゲンの各種方法に依る定量について | ESTIMATION OF GLYCOGEN BY VARIOUS METHODS. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Dec-1950 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第1報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (1)冷凍魚を原料とした罐詰の異臭成分について | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅰ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (1) Chemical components of the odor of canned salmon made from frozen fish | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第2報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (2)冷蔵室内の臭気について | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅱ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (2) On the particular odor in the refrigerated warehouse | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第3報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (3)サケ冷凍貯蔵中の油脂の変化 | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅲ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (3) On the oxidative rancidity of salmon fats during cold storage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第4報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (4)サケ冷凍貯蔵中の窒素量の変化 | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅳ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (4) Changes in the various types of nitrogen in salmon meat during cold storage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元廣, 輝重; 庄司, 滋夫 | サケ罐詰の製造に関する研究:第5報 冷凍魚を原料としたサケ水煮罐詰の冷凍臭について (5)サケ冷凍貯蔵中の揮発性物質の消長 | Studies on the Manufacture of Canned Salmon:Ⅴ. The odor in canned salmon manufactured from frozen fish as the raw material (5) Changes in the volatile compounds in salmon meat during cold storage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1956 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 秋場, 稔; 木村, 昇; 谷川, 英一 | サンマみりん干に対するソルビン酸の防黴効果 | Sorbic acid as a growth inhibitor to fungi on dried seasoned saury | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1967 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 佐藤, 祥子 | 各種フィルムによる包装塩蔵マスの冷蔵過程における品質変化 | Food Quality of Cured Pink Salmon Packed in Different Kinds of Packaging Film during Cold Storage | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Jun-1981 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | 魚貝類の鮮度保持に関する研究:第1報 ニトロフラゾーン含有氷によるサバ,スケソウタラの保蔵について | Studies on Keeping Freshness of Raw Fish and Shellfish:Ⅰ. Storage of mackerel and Alaska pollack in ice containing nitrofurazone | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |