Type | Author(s) | Title | Other Titles | Citation | Citation(alt) | Issue Date |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 寺地, 斉 | 水産都市における加工場よりの大気汚染物質の排除対策に関する研究:第2報 酵素処理およびニトロフミン酸添加によるイカ内臓の臭気発生防止 | Studies on the Prevention of Offensive Odour from Fish Processing Plants:Ⅱ. Effect of enzymes and nitrohumic acid treatments on reduction of the odour from squid waste | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1969 |
bulletin (article) | 元広, 輝重 | 燐酸清澄法およびイオン交換法の併用によるイカ燻製調味廃糖液の再生利用 | Reproduction of Sugar Syrup from Waste for Smoked Squid Product | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1969 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 秋場, 稔; 吉本, 貞男; 谷川, 英一 | 魚粕検査における簡易粗脂肪定量法(2):濾紙拡散法による定量について | Rapid and Simple Quantitative Determination of Crude Oil in Fish Scrap for Fertilizer:Ⅱ. A diffusion method on filter paper | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1968 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 秋場, 稔; 吉本, 貞男; 谷川, 英一 | 魚粕検査における簡易粗脂肪定量法(1):アセトン・塩化カリ法について | Rapid and Simple Quantitative Determination of Crude Oil in Fish Scrap for Fertilizer:Ⅰ. On an extraction method by aceton and potassium chloride | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Feb-1968 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 木村, 昇; 谷川, 英一 | ねり製品原料としての北海道多獲魚に対するラクトンの添加効果 | Effect of Lactone on the Quality of Minced Fish Muscle for Making “Kamaboko” | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1967 |
bulletin (article) | 元広, 輝重; 秋場, 稔; 木村, 昇; 谷川, 英一 | サンマみりん干に対するソルビン酸の防黴効果 | Sorbic acid as a growth inhibitor to fungi on dried seasoned saury | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 鈴木, 道章; 木村, 昇 | 魚貝類の鮮度保持に関する研究:第4報 薬品氷によるスケソウタラの鮮度保持とカマボコ製品の品質 | Studies on Keeping Freshness of Raw Fish and Shellfish:Ⅳ. Preserving Alaska pollack intended for making Japanese style fish paste by icing with some microbial inhibitors and preservatives | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 木村, 昇 | 水産調味品製造における調味料および添加剤の浸透:第1報 マグロ肉に対する蔗糖および食塩の浸透 | Permeation of Seasoning Materials and Additives in Manufacturing Seasoned Foods:Ⅰ. Permeation of sucrose and sodium chloride into blocks of raw tuna muscle | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 猪上, 徳雄; 木村, 昇 | 魚貝類の鮮度保持に関する研究:第3報 各種薬品氷によるサンマの保蔵と味淋干製品の品質 | Studies on Keeping Freshness of Raw Fish and Shellfish:Ⅲ. Icing with furylframide and chlortetracycline for preserving Saury intended for processing as a seasoned dried product, “Mirinboshi”. | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第5報 製造過程中における結合水量の変化 | Studies on Smoked Fish Products:Ⅴ. Change in the amount of bound water in fish muscle during smoking | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Mar-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第4報 冷燻ニシンの製造(3) | Studies on Smoked Fish Products-Ⅳ:Manufacture of smoked herring (3) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Mar-1967 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第3報 冷燻ニシンの製造(2) | Studies on Smoked Fish Products-Ⅲ:Manufacture of smoked herring (2) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1966 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第2報 魚類塩蔵中の食塩浸透に及ぼす荷重の効果 | Studies on Smoked Fish Products-Ⅱ:The effect of pressure by weights on the penetration of sodium chloride into fish muscle during salting | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1966 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 工藤, 駿一 | 魚類燻製品製造に関する研究:第1報 冷燻ニシンの製造について(1) | Studies on Smoked Fish Products-Ⅰ:Manufacture of smoked herring (1) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1966 |
bulletin (article) | 秋場, 稔; 元広, 輝重; 鈴木, 道章; 長土居, 聰 | 魚貝類の鮮度保持に関する研究:第2報 各種薬品氷によるサケの保蔵と罐詰製品品質 | Studies on Keeping Freshness of Raw Fish and Shellfish:Ⅱ. Icing with furylframide, chlortetracycline, and tylosine as for preserving Chum Salmon intended for canning | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1966 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | 吹雪タラ表面に発生する白色粉末について | The Formation of White Powder on Seasoned-Dried Cod (“Fubuki-tara”) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1965 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | イカ完全利用に関する研究(第25報):イカ珍味品製造におけるソルビン酸の適正使用法について | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅤ. A direction for use of sorbic acid to seasoned squid meat | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Aug-1965 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究(第24報):イカ燻製の製造について(6) 製造工場の防黴消毒 | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅣ. The manufacture of smoked squid meat (6) Cleaning of squid processing factory in order to prevent the growth of mold | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | May-1965 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重 | イカ完全利用に関する研究(第23報):イカ燻製の製造について(5) 防黴剤塗装包装紙による貯蔵効果 | Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅢ. The manufacture of smoked squid meat (5) | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Nov-1964 |
bulletin (article) | 谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔 | 魚貝類の鮮度保持に関する研究:第1報 ニトロフラゾーン含有氷によるサバ,スケソウタラの保蔵について | Studies on Keeping Freshness of Raw Fish and Shellfish:Ⅰ. Storage of mackerel and Alaska pollack in ice containing nitrofurazone | 北海道大學水産學部研究彙報 | BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITY | Sep-1964 |