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TypeAuthor(s)TitleOther TitlesCitationCitation(alt)Issue Date
bulletin (article)元広, 輝重; 秋場, 稔; 吉本, 貞男; 谷川, 英一魚粕検査における簡易粗脂肪定量法(2):濾紙拡散法による定量についてRapid and Simple Quantitative Determination of Crude Oil in Fish Scrap for Fertilizer:Ⅱ. A diffusion method on filter paper北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYFeb-1968
bulletin (article)元広, 輝重; 秋場, 稔; 吉本, 貞男; 谷川, 英一魚粕検査における簡易粗脂肪定量法(1):アセトン・塩化カリ法についてRapid and Simple Quantitative Determination of Crude Oil in Fish Scrap for Fertilizer:Ⅰ. On an extraction method by aceton and potassium chloride北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYFeb-1968
bulletin (article)秋場, 稔; 元広, 輝重; 木村, 昇; 谷川, 英一ねり製品原料としての北海道多獲魚に対するラクトンの添加効果Effect of Lactone on the Quality of Minced Fish Muscle for Making “Kamaboko”北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1967
bulletin (article)元広, 輝重; 秋場, 稔; 木村, 昇; 谷川, 英一サンマみりん干に対するソルビン酸の防黴効果Sorbic acid as a growth inhibitor to fungi on dried seasoned saury北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1967
bulletin (article)谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔吹雪タラ表面に発生する白色粉末についてThe Formation of White Powder on Seasoned-Dried Cod (“Fubuki-tara”)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1965
bulletin (article)谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔イカ完全利用に関する研究(第25報):イカ珍味品製造におけるソルビン酸の適正使用法についてStudies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅤ. A direction for use of sorbic acid to seasoned squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1965
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究(第24報):イカ燻製の製造について(6) 製造工場の防黴消毒Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅣ. The manufacture of smoked squid meat (6) Cleaning of squid processing factory in order to prevent the growth of mold北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1965
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究(第23報):イカ燻製の製造について(5) 防黴剤塗装包装紙による貯蔵効果Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅢ. The manufacture of smoked squid meat (5)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔魚貝類の鮮度保持に関する研究:第1報 ニトロフラゾーン含有氷によるサバ,スケソウタラの保蔵についてStudies on Keeping Freshness of Raw Fish and Shellfish:Ⅰ. Storage of mackerel and Alaska pollack in ice containing nitrofurazone北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYSep-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究:(第22報) イカ燻製の製造について(4) イカ燻製包装品の加熱殺菌についてStudies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅡ. Manufacture of smoked squid meat-(4) Heat sterilization of smoked squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYSep-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究(第21報):イカ燻製の製造について(3)Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus) (ⅩⅩⅠ):Manufacture of smoked squid meat (3)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔水産都市における加工場よりの大気汚染物質の排除対策に関する研究:第1報 函館市内の水産加工場近辺における臭気についてStudies on the Cleaning of Air Contamination Substances from Fish Processing Plants in Fishery towns:Ⅰ. Odorous constituents around squid processing plants in Hakodate北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究(第20報):イカ燻製の製造について(2)Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus) (ⅩⅩ):Manufacture of smoked squid meat (2)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYFeb-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究:(第19報) イカ燻製の製造について(1)Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):(ⅩⅨ) Manufacture of smoked squid meat (1)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1963
bulletin (article)谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔魚肉ソーセージの変敗に関する研究:第2報 魚肉ソーセージの黒斑生成機構についてStudies on Spoilage of Fish Sausage:Ⅱ. A Mechanism of Black Spot Discoloration on Fish Sausage北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1963
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重魚肉ソーセージの変敗に関する研究:第1報 魚肉ソーセージ軟化の製造学的研究Studies on Spoilage of Fish Sausage:Ⅰ. Softening of Fish Sausage北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1963
bulletin (article)谷川, 英一; 洲脇, 操; 秋場, 稔魚肉ソーセージの殺菌に関する研究(その1)Studies on the Heat Sterilization of Fish Sausage-(1)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYFeb-1960
bulletin (article)谷川, 英一; 藤井, 豊北海道における多獲魚の煉製品原料としての価値について-(1)Utilization Value of Fishes Caught Abundantly in Waters around Hokkaido as Raw Material for Fish Jelly Products (“Kamaboko” or “Chikuwa”)-(1)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1959
bulletin (article)元広, 輝重; 福島, 誠吾; 谷川, 英一イカ完全利用に関する研究:第18報 塩乾しスルメの製造についてStudies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅧ. On the manufacture of salted dried squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYFeb-1959
bulletin (article)谷川, 英一; 長沢, 善雄イカ完全利用に関する研究:第17報 イカ罐詰におけるフラット・サワーについてStudies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅦ. On the “flat sour” of canned squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1958
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