北海道大学水産科学研究彙報 = Bulletin of Fisheries Sciences, Hokkaido University

第5卷 第2号    (1954-08 issued)

GYMNOPLEA COPEPODA COLLECTED IN ALEUTIAN WATERS IN 1953 PDF
ANRAKU, Masateru 123-136
ON THE SPECIFICITY OF KIDNEY CATALASE ACTIVITY IN SALMONID FISHES PDF
KOBAYASHI, Shinjiro;YUKI, Ryogo 137-148
HANDY UNDERWAY PLANKTON CATCHERS PDF
MOTODA, Sigeru 149-152
STUDIES ON THE MANUFACTURE OF CANNED MACKEREL:Part Ⅶ. The Relation between the Freshness Degree of Raw Mackerel Meat and the Quality of Canned Boiled Mackerel PDF
TANIKAWA, Eiichi;YAGI, Tadao 153-163
FUNDAMENTAL STUDIES ON SPHERICAL GLASS FLOATS FOR FISHING NETS (3):On the Point at which Floats are broken by External Water Pressure PDF
KOBAYASHI, Kiichiro;TAKAHASHI, Hiroya;UENO, Motokazu 164-166
海藻に関する化学的研究:第9報 各種海藻中の塩基性アミノ酸含量に就て PDF
高木, 光造 167-172
海藻の窒素同化機構に関する研究-Ⅳ:硝酸還元酵素の最適温度に就て PDF
高木, 光造;村田, 喜一 173-175
海藻の窒素同化機構に関する研究-Ⅴ:硝酸還元酵素の水素供与体に就て PDF
高木, 光造;村田, 喜一 176-182
カニ罐詰の細菌学的研究:第2報 二三のカニ罐詰の膨脹に就て(その2) PDF
谷川, 英一;西村, 誠吾 183-188
カニ罐詰の細菌学的研究:第3報 二三のカニ罐詰の膨脹に就て(その3) PDF
谷川, 英一;子野日, 衛 189-201
カニ罐詰の細菌学的研究:第4報 タラバガニ罐詰の膨張罐より分離せる細菌の胞子濃度と殺菌程度との関係 PDF
谷川, 英一;手塚, 一世 202-208
サンマ水煮並にトマト・ソース漬罐詰における原料鮮度と製品々質との関係 PDF
谷川, 英一;八木, 忠夫 209-221