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TypeAuthor(s)TitleOther TitlesCitationCitation(alt)Issue Date
bulletin (article)秋場, 稔; 元広, 輝重; 木村, 昇; 谷川, 英一ねり製品原料としての北海道多獲魚に対するラクトンの添加効果Effect of Lactone on the Quality of Minced Fish Muscle for Making “Kamaboko”北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1967
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究(第20報):イカ燻製の製造について(2)Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus) (ⅩⅩ):Manufacture of smoked squid meat (2)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYFeb-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究(第21報):イカ燻製の製造について(3)Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus) (ⅩⅩⅠ):Manufacture of smoked squid meat (3)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究(第23報):イカ燻製の製造について(5) 防黴剤塗装包装紙による貯蔵効果Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅢ. The manufacture of smoked squid meat (5)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究(第24報):イカ燻製の製造について(6) 製造工場の防黴消毒Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅣ. The manufacture of smoked squid meat (6) Cleaning of squid processing factory in order to prevent the growth of mold北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1965
bulletin (article)谷川, 英一; 元広, 輝重; 秋場, 稔イカ完全利用に関する研究(第25報):イカ珍味品製造におけるソルビン酸の適正使用法についてStudies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅤ. A direction for use of sorbic acid to seasoned squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1965
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究:(第19報) イカ燻製の製造について(1)Studies on Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):(ⅩⅨ) Manufacture of smoked squid meat (1)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1963
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究:(第22報) イカ燻製の製造について(4) イカ燻製包装品の加熱殺菌についてStudies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅩⅡ. Manufacture of smoked squid meat-(4) Heat sterilization of smoked squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYSep-1964
bulletin (article)谷川, 英一; 工藤, 駿一イカ完全利用に関する研究:第10報 スルメ製造に関する研究(其の三) スルメ白粉生成条件並に其の機構に就てSTUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID (Ommastrephes sloani pacificus):Ⅹ. STUDIES ON THE MANUFACTURE OF “SURUME” (DRIED SQUID) (3) On the Formation and Its Mechanism of the White-Flour on the Surface of “Surume”北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYFeb-1954
bulletin (article)谷川, 英一; 秋場, 稔; 沼倉, 忠弘イカ完全利用に関する研究:第11報 スルメ製造に関する研究(其の四) スルメ製造中における「ムレ」に就てSTUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅠ. STUDIES ON THE MANUFACTURE OF “SURUME” (DRIED SQUID) (4) ON THE MUSTINESS OF SQUID MEAT DURING ITS DRYING北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYFeb-1954
bulletin (article)谷川, 英一; 元廣, 輝重; 石子, 博敏; 藤井, 豊; 谷地, 健二郎イカ完全利用に関する研究:第12報 夏イカ肉と秋イカ肉の分解性の差異に関する研究Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅡ. On the difference of decomposable velocities of summer and autumn squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1956
bulletin (article)谷川, 英一; 元広, 輝重; 富田, 幸二イカ完全利用に関する研究:第13報 スルメ製造に関する研究(其の五) 原料イカの鮮度とスルメ製品々質との関係Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅢ. Relation between the freshness of raw squid and the quality of the merchandise of the dried squid北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1956
bulletin (article)谷川, 英一; 長沢, 善雄; 竹内, 敏夫; 杉山, 隆イカ完全利用に関する研究:第14報 スルメ製造に関する研究(其の六) スルメ製造時におけるイカ肉の乾燥度と腐敗性との関係Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅣ. Relation between the water content of squid meat and putrefaction during the drying of squid北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1956
bulletin (article)谷川, 英一; 長沢, 善雄; 金石, 和哉; 杉山, 隆イカ完全利用に関する研究:第15報 スルメ製造に関する研究(其の七) 雨イカ防止に関する研究Studies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅤ. “Rained-on Dried Squid” (“Amaika”) and Methods for Preventing the Occurrence北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1956
bulletin (article)谷川, 英一; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究:第16報 スルメ製造に関する研究(其の八) スルメ製造中に生成されるアミン類についてStudies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅥ. On the manufacture of dried squid meat (8) Amines produced in dried squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1958
bulletin (article)谷川, 英一; 長沢, 善雄イカ完全利用に関する研究:第17報 イカ罐詰におけるフラット・サワーについてStudies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅦ. On the “flat sour” of canned squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYAug-1958
bulletin (article)元広, 輝重; 福島, 誠吾; 谷川, 英一イカ完全利用に関する研究:第18報 塩乾しスルメの製造についてStudies on the Complete Utilization of Squid (Ommastrephes sloani pacificus):ⅩⅧ. On the manufacture of salted dried squid meat北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYFeb-1959
bulletin (article)谷川, 英一; 紺野, 哲郞; 秋場, 進イカ完全利用に関する研究:第8報 煉製品原料としてのイカ・フィーレーの冷凍についてSTUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID:Ⅷ. STUDIES ON THE REFRIGERATION OF SQUID MEAT FOR USE AS THE MATERIAL OF STEAMED MEAT JELLIES (KAMABOKO)北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1953
bulletin (article)谷川, 英一; 工藤, 駿一; 元広, 輝重イカ完全利用に関する研究:第9報 スルメ製造に関する研究(其の二) スルメ貯蔵中に生成する白色粉末樣物質についてSTUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID:Ⅸ. STUDIES ON THE MANUFACTURE OF “SURUME” (DRIED SQUID) (2) THE CHEMICAL COMPOSITION OF WHITE-FLOUR ON THE SURFACE OF “SURUME”北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYNov-1953
bulletin (article)井上, 安之助; 谷川, 英一イカ完全利用に關する研究:第4報 “イカ”巴煮罐詰製造に關する研究STUDIES ON THE COMPLETE UTILIZATION OF SQUID (Ommastrephes sloani pacificus).:Ⅳ. A MANUFACTURE OF SEASONED CANNED SQUID MEAT CALLED “Tomoeni”.北海道大學水産學部研究彙報BULLETIN OF THE FACULTY OF FISHERIES HOKKAIDO UNIVERSITYMay-1952
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